USA: Orange County

8.4.2018

Toiseksi viimeistä häämatkapostausta viedään! Los Angelesista oli aika jatkaa kohti seuraavaa kohdetta, Orangen piirikuntaa ja Newport Beachia. Idea O.C.:hen lähdöstä keksittiin ensin vähän vitsillä ja siitä, että olen yläasteelaisesta asti halunnut siellä käydä. The OC oli mun ehdoton lempisarja teininä, ja sain Juusonkin pitämään sarjasta myöhemmin lukiossa, kun hän etsi tekstittämätöntä sarjaa katsottavaksi englannin kuunteluita varten.

Ja koska meidän häämatkabudjettiin ja -aikatauluun mahtui piipahdus vielä etelämmässä, niin eihän me voitu missata sitä ihan oikeaa Newport Beachia.


Sää. Musta oli hauskaa todeta livenä, että sää oli tosi samanlainen kuin sarjassakin. Olen tokaissut lukemattomia kertoja sarjaa tuijotellessa Juusolle, että "onpas niillä taas tuolla harmaa päivä". Vaikka oltiin Kaliforniassa kesällä, olivat päivät pitkälti harmaita ja jopa sumuisia. Silti oikein kauniita, ja pääsipä siihen sarjan kautta omaksuttuun, hieman utuiseen tunnelmaan vielä nopeammin.


Elämän leppoisuus. Oli ihana chillailla laitureilla kalastajien kanssa, käveleksiä rannoilla ja laskea rantavahtien koppien määrää, istahtaa vaan alas ja tuijottaa merta. Laitureilla vieraili tasaiseen tahtiin myös kauniita, suuria pelikaaneja (!) aukomassa suuria nokkiaan!


Redondo Beach Pier. Los Angelesista ajaessa ajetaan läpi Redondon, jonka alueilla monet The OC:n kohtauksista on kuvattu. Sarjassa usein näkyvä laituri sekä dineri, jossa Marissa, Ryan, Seth ja Summer aina istuu, löytyy Redondosta, ja tuo diner on edelleen toiminnassa. Voitte kuvitella sekoamiseni tason, kun astuttiin a) tuonne ilmiselvän tunnistettavalle ja kauniille laiturille b) sisään dineriin, joka on täysin samassa kunnossa kuin sarjassakin. Kyllä riitti hymyä koko päivän!

Redondo Beach Pier ja sen lähialueet itsessään olivat tosi sympaattinen kokonaisuus, ja jo sellaisenaankin kiva paikka vierailla. Olisin hyvin voinut yöpyä 1-2 yötä sielläkin. Nyt tyydyttiin vetämään aamupalat ja pirtelöt dinerissa, hengailemaan laiturilla ja sitten jatkettiinkin jo rantatietä pitkin matkaa kohti Newport Beachia.


Tekemistä. Tykätään käydä yleensä ulkomailla keilaamassa, se vaan on aina hauskaa ja on kiva löytää uusia paikkoja keilata. Nyt käytiinkin paitsi shoppailemassa ja keilaamassa, myös leffassa. En tosin enää millään muista, mikä elokuva oli kyseessä, sillä leffailtaa seuraavana aamuna edessä oli nimittäin actionia, kun huomattiin Juuson lompakon kadonneen...

Ei sitä sitten löytynyt mistään, muttei sitä ilmeisesti oltu varastettukaan, koska kortteja ei oltu käytetty sen 14 tunnin aikana, kun se oli luultavasti ollut kateissa... Eipä siinä, kortit kiinni ja uudet tilaukseen. :)


Ruoka. Haettiin pariin otteeseen ruokaa vain AirBnB-majoitukselle, kun oltiin päivät vedelty siellä täällä ja haluttiin vain istahtaa Netflixin ääreen. Katsottiin muuten The OC:ta O.C.:ssa, voisin sanoa että #lifegoals :D Anyway, yksi mieleen jäänyt ruokakokemus oli ainakin Saddle Ranch Costa Mesassa, jossa söin ensin todella herkullisen salaatin, ja jälkkäriksi vedettiin ihan överisuuri Snickers-jäätelökakkupalanen. Toi kakku oli ehkä herkullisin jälkkäri, mitä olen koskaan syönyt. Namii.

Tuolla ylempänä mainittu elokuvateatteri sijaitsi samassa kompleksissa Saddle Ranchin ja muiden ravintoloiden kera. Tosi kiva hengailualue! Osoite kiinnostuneille on 1870 Harbor Boulevard.


Rantaviivaa piisaa. Rakastan tuota kalifornialaista tyyliä noissa pitkissä laitureissa - oispa kiva selvittää, onko niissä taustalla mikä idea, sen verran systemaattista tuo tyyli on. Sympaattisia on myös nuo rantavalvojakopit, joita on tietyn välimatkan välein rannoilla pitkin koko Kalifornian rantaviivaa, oihh.


Super happy (wish to be) california girl! Seuraava ja viimeinen osa häämatkapostauksia onkin sitten Las Vegas!

5 kommenttia:

 1. Aaaaa 😍 Toi on kyllä niin #lifegoals Tonne on pakko päästä vielä joku päivä! The O.C fani ilmottautuu. Osaan sarjan vuorosanoja ulkoa ja oon kattonu sen liian mooonta kertaa läpi ja kaikki läheisetkin tietää tän musta.. joo tonne on päästävä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 <3 Sounds like me. Mun lempparisitaatti on se, kun Sandy sanoo että siitä asti kun Seth syntyi hän ei oo voinut koskaan hengittää huoletta ja sit Seth sanoo että "So, I'm like asthma?" :D

   Poista
  2. Ainiin, ja Redondon aluetta ja tuota dineria en voi kuin suositella!

   Poista
  3. Haha joo muistan kohtauksen! 😂 tässä on pari muuta reissua jo tiedossa ja tonne kun on suunnitelmat niin pitää vähän säästää..mutta joku päivä vielä! 😍❤

   Poista