Täydellinen harmaa villakangastakki

6.4.2018

Pitkästä aikaa asukuvia! Viime kuukausina vallinneet pakkaskelit ei varsinaisesti ole houkutelleet ulos keikistelemään kameran eteen, varsinkin kun en aina jaksaisi kuvata vaan niitä takkeja vaan myös takin alla olevaa... Pakkasesta kärsii sekä bloggaaja että kamera, vaikka ihan uskollisesti tuo viisi ja puoli vuotta vanha Olympuksenikin vielä kovillakin kylmyyksillä puksuttelee! Enemmän asukuvattomuuteen on tainnut vaikuttaa kuitenkin se, että täällä ollaan jossain hyvin hämmentävässä tyylillisessä välitilassa, enkä oikein saa otetta tuosta omasta vaatekaapista.

Iso kasa on lentänyt kirppareille huonon istuvuuden vuoksi, ja kaikki tosi huonokuntoiset mutta luonnonkuituiset vaatteet on saaneet uuden kohtalon siivousrätteinä. Eli muutaman keväisen mutta ajattoman ihanuuden mielelläni toivottaisin tervetulleeksi, kun kerrankin kaapissa olisi tilaa ja tarvetta. Kun koulu on 6,5 viikon päästä paketissa, täytyy seuraavaksi elämäprojektisti ottaa oma vaatekaappi :D Ja sen jälkeen koti. Jotenkin opiskelujen aikana kaikenlainen "peruselämä" on levähtänyt ihan raiteiltaan, haha.


Sentään yhden pitkäaikaisen vaatehaaveen sain tänä talvena vihdoin ruksittua pois listalta: täydellisen harmaan villakangastakin. Olen valehtelematta etsinyt sitä ainakin viisi vuotta. Minä, jonka 150% lempiväri on harmaa, en ole omistanut tähän ikään mennessä harmaata villakangastakkia, voitteko kuvitella. Tänä talvena se semitäydellinen yksilö tuli vastaan, ja pienten ompelijalla teetettyjen muutosten jälkeen se on täydellinen!!

Mikä parasta, materiaalista 75% on lämpöistä ja pehmeää villaa.


Muokkasin ompelijalla hihojen pituudesta pari senttiä pois sekä pyysin ompelemaan hihoissa olleet 5 cm halkiot kiinni, ”tavallisiksi hihoiksi”. Lisäksi irroitin itse dekolteella sijainneet, omaan makuun sopimattomat keinonahkaiset remmikoristeet pois. En ole koskaan muokkauttanut takkia tai mitään muutakaan vaatetta ompelijalla mutta hitsi vie, miten kätevää se olikaan! En voi kuin suositella, sillä höhlää jättää ostamatta muuten täydellinen vaate pienen, helposti korjattavan ongelman vuoksi. Niin kauan, kun sen vaan ihan oikeasti sitten ehtii ja jaksaa viedä sinne ompelijalle asti!

Olisin halunnut poistattaa takista myös olkatoppaukset, mutta ne on ompelijan mukaan jotenkin kummalliset, ja niiden poisto olisi vaatinut kaikkien isojen saumojen avausta, joten päätettiin jättää ne tällaisiksi. Onneksi jo lyhyessä käytössä olkapäät ovat pehmentyneet sen verran, etten usko pidemmässä käytössä niistä olevan sittenkään silmänvaivaa. Jee!


villakangastakki MANGO
neule Esprit
farkut River Island
tennarit Vagabond
laukku Gina Tricot

Postauksen viimeinen kuva on ihan super-hyper-ylivaloittunut, mutta halusin esitellä takin teille kokonaisessa kuvassa joten menkööt. Kuvattiin Iinan kanssa aika armottoman kattoikkunavalon alla, mutta eiköhän tästä tämän aika basic-henkisen asun hahmota :) Tässä näkyykin aikalailla mun tylsä luottoasu töihin ja jokapäiväiseen arkeen: farkut, neule ja mukavat kengät.

Tennareilla olen mennyt jo muutaman viikon heti siitä asti, kun plussakelit pamahtivat päälle. Vietän vain tosi lyhyitä aikoja ulkona kodin, ratikan, työpaikan ja koulun välillä, ja tennarit on niin hyvät työkengät. Olen saanut joka päivä nauttia vähän paheksuvista katseista, vaikka tennareita näkyy kaupungilla jo paljon :D Ymmärrän toisaalta hyvin, että miksi, koska kyllä muakin ihmetytti niillä -20 pakkasilla, kun jotkut veteli silloin paljailla nilkoilla ja uutisista saatiinkin sitten lukea nilkkanivelten tulehduksista. Silti jokaisen pitää saada pukeutua juuri niin kuin itse haluaa, eiks jeh!

Kuvat Iina Hyttinen / Edit: mä

4 kommenttia:

 1. Onnittelut takin löytymisestä! Mulla on ostoslistalla uusi lompakko ja luulen, että siitä tulee myös tuollainen ikuisuusprojekti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hei, täykky lompakko on ollut täälläkin etsinnässä vuodesta 2014, haha :D Tsemppiä!!

   Poista
 2. Toi on kyllä niiiin täydellinen!! <3 Kelpuuttaisin itsellenikin vaikka heti :)

  www.hennam.fi

  VastaaPoista