Miten kävi peruuntuneiden lentojen kanssa? Vol 2.

5.3.2018

Yksi teistä kyseli, mikä tilanne meillä on tällä hetkellä marraskuussa peruuntuneiden lentojen korvausten kanssa. Edellisen päivityksen asiaan voi lukea täältä. Tilanne ei ole edennyt sittemmin vielä mihinkään, sillä Lufthansan asiakaspalvelu ei vastaa korvausvaatimukseemme. Kohta on kulunut neljä kuukautta siitä, kun täytin heille korvausvaatimukset sähköpostitse ja sain käsittelynumeron. Facebookissakin olen asian hitaudesta kysellyt, mutta siellä on vastattu vain minun olevan käsittelyjonossa. Pitkät on jonot, joiden olemassaoloa alan vähän epäillä...

Oltiin jo asennoiduttu niin, että ei tulla koskaan mitään rahoja näkemään ja tästä lähtien boikotoidaan Lufthansaa. Ei niinkään tuon lentojen peruuntumisen vuoksi, eihän sille mitään voi, mutta ihan vain tämän toimimattoman asiakaspalvelun vuoksi. Päätettiin ennen luovuttamista kuitenkin kokeilla vielä Airhelpin avulla.

Kivan pölyinen pöytä, huomasin tästä kuvasta :D Pakko oli jynssätä heti...

Airhelp on siis lyhyesti selitettynä kansainvälinen palvelu, joka selvittää lento-ongelmani mun puolestani, kun annan heille siihen luvan. Jos he eivät onnistu saamaan minulle korvauksia, he eivät veloita mitään, mutta jos saan korvauksia, he vetävät välistä 25%. Se on tässä tapauksessa ihan fine, koska he osaavat ammattilaisina varmasti vedota sellaisiin oikeuksiin, joista minulla ei keskivertomatkustajana ole mitään tietoa.

Jo lyhyt keskustelu chatissa Airhelpin asiakaspalvelijan kanssa toi ihan öö wau -fiiliksen, koska kuulin kaikenmaailman oikeuksista, joista en ahkeranakaan matkustajan ollut koskaan kuullutkaan (esim. Montrealin yleissopimukset jne.) Tässä diilissä ei siis voi kuin voittaa, koska Lufthansan asiakaspalvelusta tuskin koskaan kuuluu mitään :D


Asia on nyt ollut Airhelpillä noin kuukauden päivät käsittelyssä, ja kokonaisuudessaan prosessi kestää 1-3 kuukautta. Melkein tosiaan jo hylättiin koko homma, mutta toisaalta ihan mielenkiintoista testata tuota Airhelpin palvelua ja nähdä, onko siitä mihinkään.

Onko teillä Airhelpistä kokemuksia? Jos prosessi johtaa korvauksiin, tulen ehdottomasti avaamaan tätä vielä uudelleen! :D

6 kommenttia:

 1. Meillä kävi kerran vastaavasti, mutta tosin Norwegianin kanssa vaan. Kun he eivät suostuneet meille vuorokaudella myöhästyneitä lentoja korvaamaan käytettiin vastaavaa palvelua. En muista nimeä, mutta saattoi hyvinkin olla Airhelp, sillä hekin ottivat muistaakseni 25% itsellensä! Ja se muuten toimi ja saatiin meille kuuluvat korvaukset! Joten toivottavasti tekin saatte rahanne takaisin! :-) Huippu palvelu kyllä, kun ei siinä mitään menetä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, vähän hyvä!! Toivotaan, että mekin saadaan jotain korvauksia. Ja niinpä, oltiin jo heitetty toivo kaikesta hukkaan, eli tässä voidaan jäädä vain plussalle :)

   Poista
 2. Ikävä tilanne teillä Lufthansan kanssa. Kukat sensijaan aivan ihania! :-)

  http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kukat ja kuvat on ystävänpäivältä, oli kyllä aivan täydellinen kimppu <3

   Poista
 3. Ei ole ollenkaan tuttu tuo Airhelp, mutta kuulostaa kätevältä! Ihmeellisen kauan kyllä Lufthansalla tuossa tapauksen käsittelyssä kestänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ja kun luen heidän FB-sivua, siellä on porukka odottanut jotain 6kk eikä vieläkään ole vastattu. :o

   Poista