Etelä-Afrikka: Safarilla

17.1.2018

Yksi Kapkaupungin odotetuimmista jutuista oli safari, joka tosin buukattiin vasta kahta päivää ennen, koska noh, koko meidän reissuhan oli aika nopeatempoinen :D Googlailtiin paljon eri safarivaihtoehtoja, ja päädyttiin meille parhaiten sopivien aikataulujen ja hyvän hinnan vuoksi Aquila-nimiseen yritykseen. Aquila sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista, ja omistaa valtavan määrän maata, jonka sisällä se majoittaa useita eri eläinlajeja. Alueella elävät eläimet on pelastettu salametsästäjiltä, ja osa niistä on lähes sukupuuton partaalla. Aquila taistelee sekä salametsästäjiä ja sukupuuttoon kuolemista vastaan, ja on luonut eläimille niiden luonnollisia elinolosuhteita vastaavat ympäristöt, jotta ne voisivat rauhassa elää ja jopa toivottavasti lisääntyä.

Tavallaan safari siis oli "keinotekoinen", mutta onneksi hyvällä tarkoituksella. Ja maa-alue on tosiaan aivan valtava, ja joitain eläimiä saatiin etsimällä etsiä ja silti ei nähty kaikkia. Alueella pitäisi elää muun muassa gepardeja, sarvikuonoja, leijonia, gaselleja, hippoja, elefantteja, seeproja ja kirahveja.


Yllättävän harva yritys tarjosi puolen päivän safaria Kapkaupunki-kuljetuksineen, ja Aquila teki sen vielä melko "edullisesti", ainakin verrattuna muihin palveluntarjoajiin. Koko safari maksoi 140 euroa henkilöltä, sisältäen menopaluu-kuljetukset Kapkaupungista Aquilaan, tervetuliaisjuoman, lounaan, tunnin oleilun Aquilan upean majatalon piha-alueilla ja uima-altaalla sekä tietysti kahden tunnin safarin. Lähdettiin aamulla joskus ysin maissa Kapkaupungista, ja oltiin takaisin joskus neljän maita.

Jokaisen safarikokemus on erilainen, Insta-kuvista päätellen esimerkiksi elefantit saattavat joillain tulla suorastaan auton viereen, kun me taas saatiin tyytyä niiden osalta zoom-linssillä kuvaamiseen. Mutta eläimet edellä, ennen kaikkea! :) Seeprat ja sarvikuonot tulivat tuttavallisesti tosi lähelle autoa, se oli hauskaa.


Safarilla ajettiin supercoolilla aavikkohenkisellä katosautolla, ja eläinten lähelle pysähtyessä kuljettaja toimi myös oppaana, ja kertoi paljon mielenkiintoisia faktoja eläimistä, niiden historiasta ja elinolosuhteista. Samalla saatiin kysyä paljon omia kysymyksiä. Eläinten kokonaismäärää opas ei voinut kommentoida, sillä ilmeisesti salametsästäjät ovat yrittäneet tunkeutua myös Aquilan tilalle, sarvikuonojen perässä. Huhhuh!


Sellainen oli meidän safarikokemus! Sisämaassa sijaitsevalla Aquilalla on tilan yhteydessä toimiva majatalo/hotelli, jonka pihapiirit on aivan upeat: alueella kuljeskelee vapaana useita riikinkukkoja ja sieltä löytyy pari uima-allasta ja rivi aurinkotuoleja. Ylipäätään alueella vallitsee vain todella rauhallinen ja seesteinen tunnelma, ja oikein harmitti, ettei oltu tajuttu buukata safarin yhteyteen yhtä yötä tuolla! Ensi kerralla sitten :)

Onko teillä kokemuksia safareista? Haluaisin ehkä kokea safarin vielä jollain vähän kosteammalla alueella, kun Etelä-Afrikan maasto on niin kuivaa, jolloin eläinkantakin on hieman erilainen. Mutta aivan ihana kokemus oli tämäkin, ja joka pennin arvoinen!

2 kommenttia:

  1. Niin upeen näköistä! 😍 Safarille on kyllä ehdottomasti vielä joskus päästävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa, olin ihan fiiliksissä kameran kanssa, kunnon turistina :D

      Poista