5 matkahaavetta

19.1.2018

Tänään pärähtää käyntiin vuosittaiset Messukeskuksen Matkamessut, ja niiden kunniaksi päätin kertoa teille viisi tämän hetken matkahaavettani. Ollaan paiskittu paljon töitä ja oltu onnekkaita siinä mielessä, että monta matkahaavetta on jo saatu toteutettua, mutta niinhän se on, että jokainen matka synnyttää taas uusia unelmia! Seuraavan viiden vuoden sisällä haluaisin käydä seuraavissa viidessä paikassa...

(kuva)
Kappadokia, Turkki
Haluan yöpyä upeissa Anatolian niemimaan kiviluoliin rakennetuissa hotelleissa ja nauttia aamupalaa kymmeniä kuumailmapalloja katsellen. Haluan vaeltaa jonkin noista vuorista huipulle katsomaan auringonnousua tai -laskua, ja ennen kaikkea haluan kokea elämäni ensimmäisen kuumailmapalloajelun juuri täällä!

(kuva)
Kanada
Juuson paras kaveri asuu Kanadassa, ja aikeissa on ollut jo pari vuotta mennä käymään siellä. Aina vaan on tullut tielle joko raha tai aika, useimmiten aika. Haluttaisiin suunnata Kanadaan syysruskan aikaan, mutta taidetaan pian alkaa joustaa siitä, kun syksyisin aina sattuu ja tapahtuu joko koulu- tai työrintamalla :D Ystävämme saattaa myös olla jossain vaiheessa muuttamassa toiseen kaupunkiin, joten tällä hetkellä lentoja ei uskalla kohdekaupunkiin ostaa hirveän aikaisin. Sinä päivänä kun Kanadaan selvitään, haluan käydä tutkimassa jotain upeita luontokohteita, kansallispuistoja ja hengailla vaan paikallisten parissa!

(kuva)
New York
Pari vuotta sitten häämatkallamme rakastuin Yhdysvaltain länsirannikkoon, ja seuraavaksi haluaisin toteuttaa erittäin pitkäaikaisen haaveen itärannikosta, eli tietysti New Yorkista! Haluaisin katsastaa läpi kaikki telkkarista ja leffoista tutut paikat, ajella keltaisilla takseilla enemmän kuin sielu sietää, syödä katuhodareita, ihastella upeita eri alueita, hengailla Central Parkissa ja tutustua joka paikkaan kävellen. Paras matkustusajankohta voisi olla loppukevät tai alkusyksy, jolloin pahimmat helteet on ohi ja sää on juuri sopiva.

(kuva)
Santorini
Kreikassa olen käynyt jo useamman kerran, ja se on joka kerta yhtä ihana. Kuvissa upea mutta kuulemma luonnossa vähän rapistunutkin Santorini on vielä kokematta, ja ehdottomasti haluan päästä katsomaan noita upeita auringonlaskuja vielä joku päivä. Kreikkalaisten valkoinen arkkitehtuuri, maukas ruoka ja iloinen luonne on aina oikein kunnon energiakylpy, jonka jälkeen jaksaa palata arkeen uudella akulla.

(kuva)
Chefchaouen
Kuten osa lukijoista ehkä muistaa, oltiin tänne jo menossa marraskuussa, ennen kuin kävi vähän huonosti. Marokko on edelleen unelmien listalla, ja haluaisin nähdä sieltä useita eri kaupunkeja, ympäri maata. Ainakin Chefchaouenin, Casablancan, Essaouiran ja Marrakechin. Vielä jonain päivänä tämä onnistuu, vaikkei viime syksynä ollutkaan meidän kohtalo! Haaveissa on marokkolainen ruoka, kauniit metalliset valaisimet ja tekstiilit. Olisi mahtavaa löytää omaan kotiin oikea ja aito marokkolainen matto, jonka saisi raijata selkä vääränä Suomeen...

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Nuo kaikki paikat vaikuttavat matkakohteina ihan super ihanilta! Itse samaistun jokaiseen kohtaan <3 Jään lukijaksi :) x

  http://nea-amalia.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ois kyllä ihana päästä käymään edes osassa näistä. Kiva juttu, että natsasi sullekin! :)

   Poista
 2. Mulla on ihan samanlaisia haaveita! New Yorkiin voisin lähteä aina vain, Kanada on uusi päähänpittymä ja Kappadokia myös. Niiden lisäksi haaveilen tällä hetkellä Islannista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, joo <3 Islanti oli kyllä aivan ihana, tasan 5 vuotta sitten oltiin siellä itseasiassa! Voisin lähteä uudelleenkin.

   Poista