10 vuotta yhdessä

1.1.2018

Tänään on se maaginen päivä, kun meidän parisuhde täyttää 10 vuotta. Kun vuosikymmen sitten vietin masunpohjaa kutkuttavan uudenvuoden illan yhdessä kivan lukiolaispojan kanssa, en olisi osannut villeimmissä unelmissakaan kuvitella, että oltaisiin joskus tässä pisteessä. Että edelleen saisin juhlia jokaisen uudenvuoden katsellen raketteja hänen kanssaan yhdessä, käsi kädessä. ♥ Silloin uusivuosi meni Mikkelin Sokoksen edessä torin laidalla, ja nyt se sujui mukavasti kotosalla ja talomme kattoterassilla keskiyön aikaan tähtisadetikkuja poltellen.

En taida osata edes kirjoittaa siitä, mitä kaikkea näihin 10 vuoteen sisältyy, se olisi ihan mahdotonta. Niihin sisältyy nimittäin kaikki, mun koko maailma. En muista elämää ennen meitä, osaksi myös sen vuoksi, että oltiin silloin niin nuoria ja elämä oli vasta alussa, onhan se edelleenkin sitä - alussa. Ja mä olen niin onnellinen siitä, että yhdessä saadaan kirjoittaa meidän tarinaa vuosi vuodelta pidemmäksi.


Juuso on antanut mulle niin paljon, ja mä myös hänelle. Yhdessä ollaan ihan ykköstiimi, niin arjessa, juhlassa kuin matkoillakin. Meissä on paljon samaa, mutta loppupeleissä ollaan yllättävänkin erilaisia ihmisiä ja välillä päät kolisee. Onneksi näiden kahden luupään yhteen koliseminen liimaa meitä vaan vielä tiukemmin yhteen, sillä sehän vain tarkoittaa sitä, että monessa asiassa täydennetään toisiamme! Kun toinen ei osaa tai jaksa, toinen osaa ja jaksaa. Kun toinen ei tiedä, toinen useimmiten tietää. Tai sitten googlataan. Vuorotellen ollaan kannateltu ja tuettu toisiamme silloin, kun elämä potkii päähän.

Kukaan ei tunne meitä niin hyvin, kuin me tunnemme toisemme, mutta meidän suhteen kannalta on ollut tärkeää muistaa se, että jokainen ihminen muuttuu ajan myötä. Veikkaisin monen eron johtuvan siitä, että ihmiset vain kasvavat erilleen, ja tuttu muuttuu tuntemattomaksi. En halua sen koskaan käyvän meidän turmioksi, joten vuosien juostessa eteenpäin ollaan tietoisesti aina vaikeina hetkinä päätetty tutustua siihen uuteen ihmiseen, ja opetella tuntemaan hänet sellaisena kuin hän on nyt. Millainen hän on nyt, mistä hän on nyt kiinnostunut. En voi enää olettaa, että Juuso on samanlainen kuin 17-vuotiaana, enhän ole sitä itsekään!


Ollaan 10 vuoden sisällä ehditty tehdä varmaan melkein kaikkea mahdollista, paitsi hankittu jälkikasvua. Toivottavasti sitäkin siunaantuu meille sitten joskus. Vaikka me esimerkiksi matkustetaan suhteellisen usein, ei meidän rakkauden ydin kuitenkaan vaadi mitään hienoa tai kallista tekemistä - kaikista hauskinta meillä on mun mielestä ihan vaan ruokakaupassa. Niin harvoin ehditään aikatauluiltamme yhdessä ruokakauppaan, että jokainen kerta tuntuu elämykseltä :D Juuso kertoo huonoja vitsejä, mä innostun ihan randomeista tuotteista ja lopulta selvitään kotiin kokkaamaan yhdessä jotain hyvää, koko keittiön sotkien.

Sen jälkeen on parasta lysähtää sohvaan ja kainalopaikkaan, käynnistää Netflix ja nostaa lautanen tyynyn päälle naamarin eteen. ♥


Näin nuorena saa monesti kuulla vähän negatiivistakin ihmettelyä siitä, että on koko aikuisikänsä ollut vain yhden ihmisen kanssa, saati sitten näin kauan. Näille ihmisille en ole voinut sanoa muuta kuin että mulle vaan osui jackpot, ja varmaan se ei osu samalle ihmiselle kahdesti, eli mun kannattaisi lopettaa se rahojen sysääminen Veikkaukselle...

Onnellista uutta vuotta kaikille! Mä palaan nyt juhlimaan rakkaani kanssa tätä meidän juhlapäivää ja palailen blogin puolelle sitten lähipäivinä!

8 kommenttia:

 1. Oi, onnea kovasti! Olipa ihana postaus!<3 Ite oon kans alkanu seurustella nuorena nykyisen mieheni kanssa ja 11 vuotta ollaan nyt oltu yhdessä ja voin kyllä samaistua tuohon sun tekstiin. :) Mekään ei olla enää samoja ihmisiä kuin 15-vuotiaina, eikä onneksi ollakaan! :D Omaan kumppaniin onneks voi tutustua ja rakastua uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Ihanaa, teilläkin on jo pitkä taival yhdessä. :) Ja juuri näin, sen kun vain muistaa "vaikeinakin" aikoina.

   Poista
 2. Paljon onnea teille molemmille! 😍

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Täällä vietetään ystävänpäivänä 18 vuosipäivää ja edelleen vuosipäiviä juhlitaan! Oikein ihanaa ja rakkaudentäyteistä vuotta 2018 teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! <3 Isosti onnea teille jo etukäteen! Ja samaa rakkausvuotta sinnekin. :) <3

   Poista