Viisi lupaustani vuodelle 2018

30.12.2017

En ole yleensä tehnyt minkäänlaisia lupauksia uudenvuoden kunniaksi, sillä yleensä ne lupaukset unohtuvat jo ennen tammikuun puolta väliä. Nyt tuntuu kuitenkin, että elämä on vähän rempallaan, ja olen tosi monella elämän osa-alueella vähän eksyksissä sen suhteen, mihin suuntaan lähteä jatkamaan. Siksi tuntuu, että haluan tehdä muutamia pieniä lupauksia ensi vuodelle niin, että vaikka suuret linjat (esim. opiskelut) tuottaisivat vaihtoehtoineen epävarmuutta, saavuttaisin ensi vuonna kuitenkin muutamia pieniä asioita, jotka tuottavat mulle iloa ja hyvää oloa!

Ylihuomenna kellon kilahtaessa vuoteen 2018 ja sitä myöten meidän 10-vuotispäivään kilistelen rakkaani kanssa häälahjaksi saatua shampanjaa ja lupaan itselleni, että yritän parhaani mukaan pitää seuraavat viisi lupausta...


1. Opettelen kokkaamaan risottoa.
Tämä lupaus tehtiin Juuson kanssa yhdessä, kun syötiin niin taivaallisia risottoja Kapkaupungissa. Täytemahdollisuuksia on niin monia, ja risotto on koostumuksellaan koko vartaloa lämmittävää lohturuokaa ihan parhaimmillaan. Jotkut sanovat, että se on vaikea valmistaa, osa taas vannoo helppouden nimeen. Tästä otetaan selvää ensi vuonna!

2. Tutustun rahastoihin ja sijoittamiseen.

Moni ystäväni on kiinnostunut tänä vuonna rahastoista ja sijoittamisesta, niin myös minä. Heti kun saan opiskelut pakettiin ja sitä myöten vapautettua vähän kasettinauhaa tuolta aivojeni sopukoista, alkaa Google sauhuta rahasto-hakusanoista.

3. Kiinnitän huomiota ruokavalioon ja ateriarytmiin.
Tämä syksy on ollut ihan retuperällä sekä syömäni ruoan laadun että rytmin suhteen. Liian helposti tulee syötyä roskaruokaa tai uuniranskiksia silloinkin, kun on jo valmiiksi huono olo. Syön myös ihan liian harvoin ja ihan liian pieniä annoksia, jolloin tästä syntyvää nälkää tulee taas paikattua huonoilla hiilareilla ja huonolla rasvalla. Tämä liittyy oikeastaan myös seuraavaan lupaukseen...


4. Teen enemmän ruokaa kotona, ja heitän vähemmän ruokaa roskiin.
Tehdään hävettävän vähän ruokaa kotona, kun meidän työrytmit on niin erilaiset: mä teen töitä iltaisin ja viikonloppuisin, Juuso puolestaan toimistoaikoina. Siksi tulee tosi monta kertaa viikossa haettua ruokaa jostain pikaruokapaikasta, nepalilaisesta tai tilattua Woltilla jostain ravintolasta. Tämä on suunnaton rahareikä tässä kahden hengen taloudessa, ja haluan opetella siitä pois. Päätin joulun jälkeen asettaa takeawaylle/ulkonasyömiselle rajaksi 2 kertaa viikossa, ja toivottavasti vähitellen tiputtaa sen yhteen kertaan viikossa. En tosin ole vielä päättänyt, sisältyykö tähän esimerkiksi lounaat, vai koskeeko tämä vain illallisia.

Koska tehdään ruokaa kotona harvoin, menee sitä meillä myös roskiin hävettävän paljon. Molemmat vielä välitetään tosi paljon kierrätyksestä ja turhasta roskan keräämisestä, joten tää on tosi noloa ja kokonaisuudessaan inhottava tapa. Uskon kuitenkin, että tämä helpottaa heti, kun aletaan kokkaamaan enemmän kotosalla. Tähteet tulee käytettyä paremmin pois kun suunnittelee!

5. Syön D-vitamiinia.
Aloitin tämän jo mallikkaasti I love me -messujen jälkeen, mutta marraskuun lopussa se vaan lopahti, kun unohdin pakata vitamiinit mukaan Kapkaupunkiin. Olen taipuvainen kaikenlaisille vitamiinipuutoksille, ja myös altis pimeän ajan mukanaan tuomalle alakulolle ja väsymykselle, mutta D-vitamiinista toivottavasti on apuja, kunhan saan startattua siitä uuden, automaattisen rutiinin! ;)

Onko teillä uudenvuoden lupauksia, ja minkälaisia? :)

2 kommenttia:

  1. Mulla ei oo mitään varsinaisia lupauksia mutta muutamaan asiaan aion kans kiinnittää enemmän huomiota: toi ruokavalio koska herkuttelen joka päivä jollakin melkein huomaamattani ja haluan vähentää sitä sokerin määrää. Sit kahvin onnistuin vähentään jo joulun aikoihin joka toiseen päivään, ettei sitäkään tulis hörpittyä sillon ku ei oo "oikeesti" tarvetta. Sit haluaisin olla parempi kasvissyöjä :--D oon tosi vaikutuksille altis ja kun poikaystävä syö lihaa niin en aina jaksa tehä eri ruokia ja joskus sen ruuat vaan tuoksuu niin hyvälle hahah. Koitetaan yhdessä kokata enemmän kasvisjuttuja. Siinä kai ne, näemmä kaikki liittyy ruokaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat ruokalupaukset!! :D Tsemppiä niiden pitämiseen. Mulla sama toi liha, helposti tulee syötyä välillä silloinkin kun ei haluaisi, jos on helppo tilaisuus...

      Poista