Miten kävi peruuntuneiden lentojen kanssa?

12.12.2017

Osa teistä varmasti muistaa, että marraskuussa kuultiin ihan sattumalta ruumalaukkua lisätessä, että meidän Marokon lennot oli peruuntuneet ilman minkäänlaista ilmoitusta. Ja saatiin kuulla tämä ihan vahingossa, vain kuusi päivää ennen lähtöä. Pienen hyperventilointikohtauksen jälkeen tehtiin uudet suunnitelmat, ja otettiin lopulta nokat kohti Kapkaupunkia. Vietettiin onneksi mun superflunssasta huolimatta aivan ihana reissu, ja rakastuttiin Kapkaupunkiin ihan palavasti.

Laitettiin tottakai matkavakuutus heti vetämään, ja oltiin ihan varmoja, että kyllä sieltä edes jotain korvausta saadaan. Sen kanssa kävi kuitenkin yllättäen aikaepäonnisesti - vakuutus ei korvannut mitään. Ilmeisesti siksi, että he näkivät tässä lentoyhtiön korvausvastuun, minkä kyllä ymmärrän. Oltiin juuri viikkoa aiemmin vaihdettu vakuutus toisesta yhtiöstä toiseen, ja väkisinkin miettii, olisiko tuo aikaisempi vakuutusyhtiö kuitenkin korvannut tämän. Toisaalta voi olla, että heillä olisi ollut tämä ihan sama näkökulma, joten asiaa on turha jossitella.

(Btw, oon näissä kuvissa ihan hirveässä kuumeessa keskellä safarin hellettä, hence naama...)


Ennemminkin tästä opittiin, että täytyy tarkistaa nuo vakuutusehdot ennen seuraavaa reissua vähän tarkemmin, ettei satuta vielä joskus jonkin pahemman tilanteen eteen niin, ettei vakuutus yllättäen korvaakaan. Esimerkkinä vaikka nuo luonnonmullistukset, kaikki perusmatkavakuutukset kun ei niitä taida korvata. Nyt ruvettiin vaihtamaan vakuutuksia vähän pahaan saumaan tämän matkan lähestymistä ajatellen, ja hyväksyttiin ne ehkä vähän liian hätäisesti, koska oli vaan saatava uusi vakuutus voimaan ennen tätä reissua, edellinen kun oltiin jo irtisanottu.

Laitoin lentoyhtiölle palauteviestin 15.11., muttei siihen vieläkään ole vastattu. Lähetin muistutuksen tuossa joulukuun ensimmäisinä päivinä, eikä vieläkään. Pari päivää sitten meni hermo, ja huhuilin asiasta heidän FB-seinällään, ja siellä vihdoin vastattiin, että heillä on asiakaspalvelussa kovat jonot ja saadaan vastaus sitten, kun on meidän vuoro jonossa. Toivotaan, että lentoyhtiö korvaisi jotain :/


Täytyy vaan yrittää ajatella niin, että onneksi menetettiin ainoastaan rahaa. Sitä voi aina hankkia lisää, toisin kuin vaikka terveyttä tai hengen. Ollaan jo ehkä vähän asennoiduttukin niin, ettei odoteta mitään, jolloin mahdolliset korvaukset tulee iloisena yllärinä! Turha sitä on jumiutua tuohon menetykseen ja tuoda negatiivisia fiiliksiä arkeen, ne on mennyttä, jo keväällä maksettua rahaa.

Pakko silti myöntää, että vähintään hetken vaan harmitti tosi paljon, koska onhan useammat sataset kuitenkin jo aika iso raha, erityisesti kun joudun palauttelemaan tukia Kelalle tuossa vuoden vaihteen jälkeen, möyh.


paita Zara
housut Bikbok
laukku Rebecca Minkoff
loaferit Vagabond

Tää muija näytti aivan sheisseltä keskellä safarin helteitä ja kipeänä, mutta halusin silti kuvata tämän asun teille, kun tuo paita ei ole tainnut blogissa vielä näyttäytyä. Ostin sen joskus kesäkuun lopussa ennen Ruisrockia, ja ruissailin sillä ensimmäisen festaripäivän. Hauska yhdistelmä rentoutta mallin ja asiallista meininkiä kankaan puolesta.

Bikbokin mustat ja ohuet, viskoosikankaiset housut on mun vakkarit reissuhousut. Ne on nähneet niin monet reissut, helteet ja lentomatkat, ettei riitä ainakaan enää yhden käden sormet laskemaan. Ne on niin mukavat päällä, ja viskoosi on tarvittaessa vilpoisaa ja tarvittaessa lämmintä. Ja mikä parasta, löysän mallin vuoksi ne jalassa pystyy vääntäytymään lentokoneen penkkiin ties miten kummallisiin asentoihin, eli score :D

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! ♥

6 kommenttia:

 1. Vakuutusyhtiöt korvaavat aikalailla kaikki matkan peruuntumisesta johtuvia kulujua vain sairastapauksissa tai muissa estävissä tapauksissa, kuten läheisen kuolema. Aikalailla muut kulut menevät sitten lentoyhtiöiden vastuulle, joilta saa odotella vastausta kyllä tuhottoman pitkään, että malttia. Ihanaa, että pääsitte kuitenkin edes johonkin lähtemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin se tuntuu olevan. :) Toivotaan, että pian saadaan lentoyhtiön vastaus ja totta, pitää olla iloinen että oli mahdollisuus lähteä sitten muualle!

   Poista
 2. Toivotaan, että lentoyhtiö ottais vastuun ja korvais teille! Tosi harmi tilanne, mutta onneks pääsitte kuitenkin tosi kivaan reissuun :) Ja tosi kiva asu sulla eikä sun kuumekaan välity kuvista tänne ruudun toiselle puolelle :)

  piiakristiina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Höh, toivottavasti se lehtoyhtiö nyt korvaisi teille edes jotain, kun ei kovinkaan ponnekkaasti yrittänyt lentojen peruuntumisesta ilmoittaa. Onneksi pääsitte kuitenkin kaikesta huolimatta kivalle lomalle :)

  VastaaPoista