Kun me mentiin kihloihin

22.12.2017

Meidän yhdessäolon vuosipäivän lisäksi tammikuussa vietetään myös meidän kihlautumisen vuosipäivää. Tiedän, että monet viettää naimisiinmenon jälkeen enää vain hääpäivää, mutta me taidetaan olla vähän hömppiä juhlistaessamme myös kaikkia "menneitä" vuosipäiviä - tutustumista, seurustelun alkua, kihlautumista, hääpäivää. Siihen on mahdollisuus, ja molemmat osapuolet ovat halukkaita, joten miksipä ei? :) Mentiin siis kihloihin tammikuun lopussa vuonna 2013, ja siinä vaiheessa oltiin seurusteltu jo reilut viisi vuotta. Kihlautumisesta 2,5 vuoden päästä mentiin naimisiin, mutta häät onkin jo ihan oma tarinansa.

Marraskuussa 2012 heitin Juusolle joskus kotisohvalla lööbaillessa, että millonkas sitä mentäis kihloihin. Heitin vitsillä, että varmaan kolmen vuoden päästä, ja siihen Juuso kommentoi, että "kuule, alle kolmen kuukauden päästä." Sen vuoksi osasin odottaa, että pian se saattaa tapahtua, muttei mulla sinänsä ollut mitään kiirettä - kihloja tai ei, ihan yhtä sitoutuneita sitä toisiimme oltiin :)

Tammikuun lopussa matkustettiin pitkän haaveilun jälkeen viikoksi Islantiin, ja tuon viikon aikana nähtiin aivan uskomattomia asioita. Kuumia lähteitä, geysireitä, vesiputouksia, jäätikköä, lunta, vuoristoa. Jostain syystä aavistin, että tällä matkalla se tapahtuu. Tällä matkalla Juuso kosii mua. Kuitenkaan ennen reissun viimeistää iltaa mitään ei tapahtunut, ennen kuin mentiin kuluttamaan viimeiset islantilaiset valuutat läheiseen kahvilaan.

Ainoat Islannin matkakuvat, jotka tähän hätään löysin. Näissä lillutaan Blue Lagoonin kuumissa lähteissä.

Tälle kahvilareissulle nauretaan välillä vieläkin, koska kukaan muu maailmassa kuin Juuso ei tilaa samaan aikaan kaakaota, suklaakakkua ja suklaalettuja. Hyi olkoon, mitkä suklaaöverit :D Siinä istuskellessa kiinnitin huomiota Juusoon, joka oli jotenkin vähän jännittyneen oloinen, ja ihan hassu. Kysyin moneen otteeseen, onko jokin huonosti, mutta hän vaan vastasi kieltävästi. Ajattelin siinä sitten, että ehkä häntä vaan jännittää joku paluulento, vaikkei Juuso koskaan ole jännittänyt lentämisiä.

Kahvilasta lähdettiin kierimään (mahat suklaisia herkkuja täynnä) jotain keskuskatua pitkin meidän hotelliin, kun Juuso yhtäkkiä pysäytti mut jotenkin tosi hassusti, että odota. Ja ennen kuin tajusinkaan, hän oli jo polvillaan mun edessä, piteli kädessään muovihelmisormusta ja heitti ilmoille kysymyksen: "Tuutko mun kanssa naimisiin?" Vastauksen jo tiedättekin ♥

Tuo muovihelmisormus johtaa juurensa siitä, että mä rakastan The O.C. -sarjaa, ja siinä Sandy kosi Kirsteniä leluautomaatista saamallaan sormuksella, samoin Seth myöhemmin Summeria. Tää oli aina mun mielestä ihan superromanttista, ja Juuso tiesi tämän. Keväällä 2012 eli n. 8kk ennen kihloihin menoa Juuso oli mun luona Lontoossa käymässä, ja lähdettiin läheisellä kiskalle palauttamaan mun jotain Asoksen postipakettia. Juuso odotteli ulkona sillä aikaa, kun mä asioin sisällä, ja ulos astuessa näin hänen sujauttavan nopeasti jotain taskuun. Muistan, että kiskan ulkopuolella oli sellaiset oikein old school -purkka-automaatit, joista yhdestä sai myös sormuksia, mutten ajatellut asiaa sitä enempää.

Vasemmalla mun rakas muovisormus, joka on edelleen tallessa. ♥

Kävi ilmi, että hän oli jo silloin hankkinut tämän lelusormuksen, ja säilytti sitä tuonne Islannin matkalle asti, kosiakseen mua sillä O.C. -tyyliin. Taisin saada jonkun super romance overloadin kun tajusin tämän ♥

Palattiin Suomeen ja sovittiin, ettei vielä kerrota uutisia kellekään. Pari päivää myöhemmin ehdittiin vihdoin kultaliikkeeseen hankkimaan meille yksinkertaiset ja kauniit valkokultarinkulat, ja sitten alettiin kertoa läheisille. Lopulta jaoin tiedon myös blogin puolelle. Nämä kihlasormukset ne ei ole enää kummallakaan käytössä, kun eivät sovi vihkisormuksiin, mutta tasaisin väliajoin käyn niitä silittelemässä tuolla korurasiassa. Haaveissa olisi myös mahdollisesti istuttaa vanhaan kihlaani sitten joskus timantteja, yksi jokaista lasta kohden joka meille siunaantuu... Saapi nähdä, mahtuuko se enää silloin edes sormeen, ei mahdu ainakaan enää :D Terveisin pulla.

Tämä oli meidän tarina, mutta kertokaas tälle romantiikkahullulle, miten siellä on kihlauduttu?

2 kommenttia: