Etelä-Afrikka: Table Mountain

17.12.2017

Reissun ensimmäisen kokonaisen päivän iltana lähdettiin vierailemaan Kapkaupunkia kehystävällä, valtavalla Pöytävuorella. Kovasti ajatuksissani olisin sinne halunnut kiivetä vaeltamalla, mutta todellisuudessa mun kunto ei olisi riittänyt siihen mitenkään :D Ja loppujen lopuksi reissuhan meni mun osalta myös kuumeisena, eli vaikka hypoteettista habaa ja jalkavoimaa löytyisi, ei kiipeily olisi ollut edes flunssan vuoksi mahdollinen vaihtoehto.

Siispä päädyttiin siirtymään vuoren huipulle kaapelikärrylle. Oltiin etukäteen tarkkailtu netistä, että kaapelikärry suljetaan todella helposti, jos tuuli nousee liian kovaksi. Ja kuten edellisessä postauksessa jo totesin, Kapkaupungissa tuulee aina. Koko ajan. Ja silloin, kun tuulee tosi kovaa, kaapelikärry on suljettu. Ei haluttu riskeerata vuoren näkemistä jättämällä kaapelikärryily loman loppupuolelle, jolloin mahdollisesti voisi tuulla niin kovaa että rata on kiinni, joten päätettiin hoitaa Pöytävuori "heti aluksi pois alta."

Ja wau, mikä alku se olikaan koko lomalle.


Näistä kuvista ei ole nähtävissä, että ensimmäiset puoli tuntia vietettiin vuorella täysin ilman mitään maisemia, sillä seisottiin elämämme pahimmassa sumussa, ihan oikean pilven sisällä. Pilvi ilmestyi vuoren päälle sen 20 minuutin sisällä, kun istuttiin Uberissa matkalla asunnolta kaapelikärryn juurelle. Ehdittiin siinä jo voivotella, että eipä nyt taideta maisemia nähdä.

Ja hei hui, miten pelottavaa, kun vastaan tuli muutamia vuorelle oikeasti eksyneitä ihmisiä, jotka ihan epätoivoisina kysyivät jäisessä sumusateessa reittiä kaapelikärryn lähtöpaikalle. Onneksi oltiin kävelty vain suoraa tietä, niin osattiin neuvoa, sillä vaatteista päätellen he olivat lähteneet vuorille jo päivän lämpimimpään aikaan, eli tunteja aikaisemmin... En edes uskalla ajatella, kuinka moni ihminen on oikeasti tuonne vuorille kadonnut.


Harvinaista kyllä, meillä oli kerrankin onni myötä, ja ihan yhtäkkiä pilvet väistyivät auringon tieltä. Oltiin tässä vaiheessa jo pilven sisäisestä sateesta litimärkiä, mutta vitsit, mikä kokemus seistä yli kilometrin korkuisella vuorella ja katsoa jyrkkää vuoren rinnettä alaspäin, kun koko ajan vaan näkee selkeämmin ja selkeämmin. Eli tavallaan oli siisti kokea myös tuo pilven sisässä hengailu :D


Vuoren päällä oli paljon viileämpää kuin maan päällä, myös tuon pilven väistymisen jälkeen, eli mikäli olette joskus sinne suuntaamassa, ottakaa varavaatteita ja lämpimät asusteet ja varusteet mukaan. Maan tasalla lämpöasteita oli joku +20, mutta vuorella mulla oli pitkähihainen t-paita, huppari, farkut, paksuhko takki ja villahuivi, ja tarkenin juuri ja juuri. Tuuli on vuorella tietysti myös kovempi kuin maan tasalla, mikä tekee osansa.


Pöytävuori oli yksi koko reissun parhaista kokemuksista (paitsi, että koko reissu oli niin mahtava, että kaikki kokemukset oli parhaita!), ja olisin voinut mennä sinne toisena iltana vielä uudelleenkin, jos sää olisi antanut myöten. Sinne olisi ihana mennä oikein pilvettömän taivaan alla niin, että voisi rauhassa käveleksiä pitkin vuorta vaikka useamman tunnin. Vuori on nimensä mukaisesti pöytämäinen, eli tasainen ja pitkä, mikä tekee vuoriseikkailusta helpompaa vähän tottumattomillekin = meille.

Seuraavalla kerralla sitten... ♥

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi mitkä maisemat! Ja apua, jos tuonne on ihan oikeasti joskus kadonnutkin porukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis voi kamala nuo tyttöraukatkin, jotka tuli meitä vastaan - olivat pikkutopeissa ja shortseissa lähteneet päivällä lenkille vuoristoon, sitten tulikin tuo pilvi, jonka sisään on tosi helppo eksyä. Olivat tosi helpottuneita kun törmäsivät meihin, ja osattiin opastaa heidät lämpimään ja turvaan :(

      Poista