Etelä-Afrikka: Boulder's Beachin pingviinit

28.12.2017

Yksi Kapkaupungin matkan kohokohdista marraskuussa oli ehdottomasti reissu Boulder’s Beachille Simon’s Towniin, joka sijaitsee hieman Kapkaupunkia etelämmässä. Boulder’s Beachin rannoilla ja lähiympäristössä elää satoja villejä afrikanpingviinejä ihan omissa oloissaan ja vapaana, mutta ne eivät hätkähdä rannoilla heitä katselevia ihmisiä.

Surkeiden sattumusten sarja olevan meidän koko marraskuisen reissun teema (ihan jo niistä lentojen peruuntumisista lähtien), kun joka päivä aina sattui jotain outoa ja odottamatonta :D Onneksi ei sentään jouduttu mihinkään vaarallisiin tilanteisiin, eli sen verran oli tuuria matkassa, mutta hidastuksia ja hämmästyksiä tuli tottuneillekin matkaajille eteen ihan joka päivä. Harmi, ettei Boulder’s Beachkään ollut poikkeus – sinne pääseminen oli aikamoista seikkailua se…


Meidän oli tarkoitus päästä perille matkustamalla ensin junalla Kapkaupungista Simon’s Towniin, ja sieltä jatkamalla muutama kilometri yhdellä minibussilla. Matkaan menisi noin tunti. Oltaisiin voitu mennä edullisesti myös Uberilla, mutta haluttiin testata paikallista junaa, koska paikallisia palveluita on aina kiva eri matkakohteissa testailla, ja systeemi vaikutti suhteellisen toimivalta ja simppeliltä. Meno-paluu-lippukin maksoi vain pari euroa naamalta Metro+-luokassa, jonka kerrottiin Tripadvisorissa olevan toimiva ja turvallinen turisteille.


Simppeliä se ei sitten kuitenkaan ollut. Loppupeleissä päästiin perille 2 junalla, 2 bussilla ja 1 minibussilla, joka sekin oli mm. viillettyine penkkeineen niin räjähtänyt, etten missään muussa maassa olisi uskaltanut sellaisen kyytiin koskaan nousta :D Ilmeisesti junaradoilla oli jotain remontteja, joista kuitenkaan asemien työntekijät eivät tienneet, ja junat olivat tunteja myöhässä. Yhtäkkiä käskettiin siirtymään bussiin (ja myöhemmin vielä toiseen bussiin), kun raiteilla olikin onnettomuuksia.

Kaiken kaikkiaan aikaa tähän Kapkaupungista Bouldersiin siirtymiseen meni kokonaisuudessaan 3,5 tuntia, puuuuh. Sanomattakin selvää, että paluumatkalle otettiin Uber, joka vei rannalta 45 minuuttia meidän Airbnb-asunnolle Kapkaupunkiin ja maksoi meiltä yhteensä jotain 18 euroa :D Mutta hei, onpahan ainakin hauska tarina kerrottavana sitten jälkipolville, haha!


Anyway, biitsille päästessä oltiin rankasta ja hikisestä matkasta huolimatta ihan onnemme kukkuloilla. Kaunis ja aurinkoinen sää sekä satoja pingviinejä, what’s not to like!? Pingut olivat vuosittaisessa moulding-vaiheessaan, jossa niiden sulkapeite putoaa pois ja alta pukkaa uutta. Pikkasen ällösti noita sulkia lenteli tuulen mukana välillä suuhunkin, ja hetken sai panikoida että mikähän tauti sieltä tulee – jatkoa siis näille surkeille sattumuksille…


Juusoa ei meinannut saada rannalta millään pois, hän niin kovasti rakastaa pingviinejä. ♥ Nyt ollaan nähty niitä jo monen monessa paikassa, Etelä-Afrikan lisäksi villiyksilöitä ainakin Australian Penguin Islandilla :)

Rannalle pääsemiseen maksettiin jokin pieni pääsymaksu, olisiko ollut jotain viitisen euroa maksimissaan. Ihan must-kohde jokaiselle Kapkaupunkiin reissaavalle, ja lähistöllähän sijaitsee myös suosittu Cape Point, jossa Atlantti ja Intian valtameri kohtaavat. Sitä me ei tästä junaseikkailusta johtuen ehditty käydä tällä reissulla katsomassa, mutta jääpähän nähtävää sitten myös ensi kertaan! Jos Kapkaupunkiin vielä (toivottavasti) uudelleen reissataan, mennään Cape Pointin reissulla ehdottomasti moikkaamaan näitä pingviinejäkin uudestaan ja vielä paremman ajan kanssa.

4 kommenttia:

 1. Hankalan kuuloinen seikkailu teillä oli tuonne rannalle, mutta onneksi oli sen arvoista! Ihania pinguja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin oli jokaisen hikisen minuutin arvoista <3 :D

   Poista
 2. En kestä miten symppiksiltä noi pingviinit näyttää! :D<3 kunpa näkisin itsekin joskus pinguja tuollaisessa ympäristössä!

  VastaaPoista