13 kysymystä joulusta

23.12.2017

Kohta vielä piipahdan tekemään viimeisen työvuoron ennen joulua, ja sitten alkuillasta lähdetään ajamaan kohti joulunviettoa ja Mikkeliä. Vähän jännittää tuo eilen uutisissa povattu lumimyrsky, mutta täytyy illalla katsoa, miltä sää näyttää ja toimia sen mukaan. Jos meininki on ihan järjetön, ei lähdetä ottamaan riskejä vaan odotellaan huomiseen aamuun. Olisi kuitenkin ihanaa päästä huomenna jo heräämään lapsuudenkodissa, riisipuuron ja kanelin tuoksuun. ♥

Bongasin Jennin blogista hauskan jouluhaasteen, ja päätin toteuttaa sen vielä näin ennen aattoa. Tässäpä 13 jouluisaa kysymystä, ja mun vastaukset niihin! :)


1. Millaisia jouluperinteitä vaalit?
Jouluaattona tai viimeistään joulupäivänä täytyy katsoa Joulupukki ja noitarumpu, joka on ihan ehdoton lapsuuden lempparini. Se on mun mielestä vielä paljon parempi kuin Lumiukko, joka on sekin kyllä toinen ihana klassikko! Useimmat jouluaatot ollaan vietetty Mikkelissä isäni luona, jolloin käydään myös kiertämässä jo joukosta poistuneiden sukulaisten haudat ja sytyttämässä heille kynttilät. Syödään hyvin, saunotaan ja istutaan perheen kesken kynttilöiden ja kuusen valossa. Parasta!

2. Mitä asioita lapsuuden jouluista on jäänyt parhaiten mieleen?
Hehe, tuo Joulupukki ja noitarumpu. Ja se, kun saatiin pikkuveljen kanssa koristella aina meitä triplasti suurempi kuusi, ja vuosi vuodelta yletettiin ylemmäs, kun kasvettiin. Vihdoin jonain vuonna toinen meistä (eli minun ohitseni kasvanut pikkuveli, hmph) yletti laittaa kuusenlatvaan tähden, oli se ihan supersiistiä.

3. Mikä on sinun lempi joululaulu?
Rakastan joululauluista erityisesti kaikkia suomalaisia ja vähän melankolisia lauluja, ja niistä mun lempparini on Tonttu. Varsinkin Vesku Loirin laulamana se on niiiiin tunnelmallinen, ah. Samaistun siihen tonttuun, kun se ei vain saa unta, sillä on jatkuvasti joitain vaivoja ja se kovasti pohdiskelee kaikkea. Tykkään kuitenkin myös hilpeistä amerikkalaisista lauluista, kaikille on oma hetkensä. Yksi lemppari on myös All I want for christmas is you.


4. Onko jotain jouluperinteitä omasta lapsuudestasi joita tahtoisit siirtää joskus tulevalle omalle perheellesi, vai haluatko keksiä kokonaan uusia perinteitä?
Omalle tulevaisuuden perheelle haluan siirtää ehdottomasti sen koko lapsuuden joulut tuntemani yhdessä olon, lämpimän tunnelman ja rauhoittumisen. Haluan myös tuoda omia perinteitä monessa muodossa: haluan osallistua omien lasten kanssa sitten aina johonkin joulukeräykseen, jotta he oppivat heti pienestä lähtien antamaan omastaan ja käsittämään, ettei kaikilla asiat ole yhtä hyvin kuin heillä (jos meidän tilanne on hyvä, sitä sopii toivoa). Haluan myös kokeilla uudistaa joitain jouluruokia, tai tuoda joulupöytään klassikkojen rinnalle jotain uutta.

5. Pidätkö jouluruuista? Mikä on lemppari joulupöydän antimista?
Tykkään oikeastaan kaikista jouluruoista, paitsi rosollista. Lipeäkalaa en ole koskaan maistanut. Lohi, karjalanpaisti, herneet ja luumukiisseli on mun lemppareita, mutta laatikoita ja kinkkuakin tulee oikeastaan aina maistettua, kaikista niistä tykkään. Tortut on pop, pipareihin oon vähän kyllästynyt paitsi jos ne parittaa aurajuuston kanssa.


6. Mikä on parasta joulussa?

Tunnelma ja rauhoittuminen. Läheiset ihmiset. Mun pahin pelkoni on se, että joutuisin joskus viettämään jouluni yksin. Samalla on ihan hirveää käsittää se, että niin monet ihmiset siinä tilanteessa vuosittain ovat.

7. Onko joku asia mistä et pidä joulussa/joulukuussa?
Se, jos ei tule kunnolla lunta, eli joulu on pimeä.

8. Tykkäätkö jouluelokuvista?
Kyllä! Rakastan.

9. Voisitko olla joulun jossain lämpöisessä?
Olen kaksi kertaa ollut (Lanzarotella ja Australiassa), ja ei se kyllä joululta tuntunut. Voisin kuitenkin vielä joskus kokeilla, koska kyllä näitä jouluja aina tulee :)


10. Onko sinulla joku joululahjatoive?
Ei! En ole keksinyt mitään, mitä tarvitsen, ja mun isä ja Juuso ovat ihan hukassa, koska he tietävät myös sen, että mä en halua mitään turhaa. Ihaninta on vaan nähdä isi, kun ei olla kuukausiin nähty.

11. Paras saamasi joululahja?
En osaa vastata. Kaikki lahjat on olleet arvokkaita, ja olen saanut ihania lahjoja eri ikävaiheissa ja eri tarpeisiin.

12. Ärsyttävin joululaulu, tai sellainen josta et pidä?
Ehkä semmoiset kauniista klassikoista väännetyt kimeä-ääniset, kamalat renkutukset :D

13. Onko sinulla joulukalenteria?
On! Kaunis postissa tullut paperinen ilmaiskalenteri ja Juuson läpällä ostama poni-teemainen suklaakalenteri, johon syttyy valot :D

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan näköinen kuusi! Näitä vastauksia oli kiva lukea ja nyt alkoi itseäkin houkuttelemaan Joulupukki ja noitarumpu! Hyvää joulua ja turvallista ajomatkaa! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Haluaisin meille oikean kuusen, mutta mun allergiat estää, joten tällä keinokuusella mennään. Onneksi siitäkin saa kivan, kun vaan räjäyttää sen täyteen koristeita :D

   Kiitos ja samoin näin myöhässä<3

   Poista
 2. Kuulostaa ihan huikealta toi suklaakalenteri johon tulee valot :D ja jep, joulutunnelman tavoittaminen varsinkin lämpimissä maissa voi tosiaan olla vaikeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olin vähän että whaat :D Ja niinpä! Ihan ne Espanjassakin vastaan tulleet pinkit muovikuuset ei oo sitä ominta juttua :D

   Poista