Kun lennot peruuntuu 6 päivän varoitusajalla

16.11.2017

Täällä elettiin eilen neljä paniikin omaista tuntia, kun alettiin ihan normaalisti lisäämään ylimääräistä ruumalaukkua meidän Marokon lennolle. Päätettiin tehdä tämä siksi, että mä sain päähäni etsiä Marokosta mahdollisesti jonkun upean, aidon marokkolaisen maton, jota en haluaisi jättää ostamatta siksi, ettei meillä olisi ruumassa tilaa. Oltiin alunperin lähdössä reissuun vain yhdellä ruumalaukulla (eli meidän rinkalla) johon molempien kamat yleensä ihan vaivatta viikoksi mahtuu.

Noh, siinä laukkua lisätessä selvisi, että koko meidän lennot on peruttu. Ja lähtö olisi 6 päivän päästä. Pikainen soitto lentoyhtiön asiakaspalveluun kertoi, että ne on peruttu jo toukokuussa, mutta koska heillä on ollut ongelmia sähköpostijärjestelmässään, ei olla saatu siitä mitään ilmoitusta. Pahoittelut tästä. Järkytys oli melkoinen.

Korvaavia lentoja ei löytynyt, ei edes eri päiville jos oltaisiin lyhennetty reissua, joten ei ollut muuta mahdollisuutta kuin pyytää lennoista rahat takaisin. Mielenkiintoista mun mielestä oli myös se, että jos lennot on peruuntuneet jo toukokuussa, miksi ihmeessä lentoyhtiö ei automaattisesti palauta rahoja lipun ostaneille? Vaan rahojen palautumista pitäisi itse pyytää. Kyllä asian pitäisi olla niin, että jos tuote (=lento) ei ole saatavilla, rahat palautuu automaattisesti takaisin, ja myös se viimeistään hälyttäisi, että lennot ei ole kunnossa.


Toinen mietityttämään jäänyt asia oli se, että jos lentoyhtiö oli tietoinen järjestelmäviastaan, eikö ihan varalta kannattaisi lähettää peruuntuneella lennolla olleille uusi sähköposti? Pakostakin mietin, kuinka moni muu oli lähdössä samoille lennoille Suomestakin, eikä vielä tiedä lentojen peruuntumisestaan. Kuinka moni oikeasti käy katselemassa varaustaan tuolla nettisivujen järjestelmässä kuukausia ennen lentoa? Mekin varattiin lennot huhtikuussa jo, ja oltaisiin ilman tuota lisälaukkutarvetta lähdetty matkaan vain huhtikuussa sähköpostiin tulleen informaation varassa.

Jouduttiin perumaan kaikki meidän kolme hotellimajoitusta Casablancassa ja Chefchaouenissa, ja vain yhdestä saatiin rahat takaisin, parilta yöltä. Toivotaan, että tuon lopun kattaisi matkavakuutus, lentoyhtiöltä kun ei ilmeisesti tällaisiin saa korvauksia. Näpytin heidän sähköpostiinsa eilen aika tuimaa sähköpostia, katsotaan mitä he vastaavat.

Kun lennot ja hotellit oli Marokon osalta peruttu, alettiin miettiä, mitä tehdään. Molemmilla on töistä jo vaivalla saatua vapaata, ja rahaa palautuu jonkun verran noista lennoista ja yhdestä hotellista, toivottavasti myös matkavakuutuksen kautta noista muistakin. Katseltiin läpi koko äkkilähtöjen tarjonta, mutta yllättävän vähän on ilmeisesti marraskuun lopussa reissuja mihinkään lämpimään, mutta semilähelle. Mietittiin myös sitä vaihtoehtoa, että entä, jos nämä rahat nyt vain säästäisi tuleviin reissuihin, ettei turhaan nyt tuhlata sinne, minne ei välttämättä edes hirveästi hinguta.


Sitten päätettiin katsoa, paljonko maksaa sellaiset paikat, mihin hingutaan. Lopulta Soulin, Balin ja Kapkaupungin väliltä Kapkaupunki vei voiton. Eli ollaan ensi viikolla lähdössä Etelä-Afrikkaan! Fiilis on tosi hämmentynyt, mutta innostunut, koska Kapkaupunki on ollut unelmalistalla jo vuosia, ja se oli meillä keväällä alunperin harkinnassakin tälle syksylle. Reissu tuli rutkasti kalliimmaksi kuin Marokko, mutta tässä vaiheessa kun harmitus tuosta säädöstä oli niin suuri, annettiin vaan mennä. Kyllä sitä säästötilin saldoa voi aina säästää takaisin, ja palautuuhan meillä onneksi osa rahoista.

Nyt vaan pää ei meinaa asennoitua, kun koko kesä ja syksy tuli suunniteltua Marokon tekemisiä, ja yhtäkkiä pitäisi muutamassa päivässä tehdä suunnitelmat Kapkaupunkiin. Siksi täällä otetaankin ilomielin vastaan vinkkejä kaikesta Kapkaupungin kivasta! Ainakin niitä rannalla asustavia villipingviinejä mennään ehdottomasti katsomaan, ja pieni vaellus Pöytävuorelle kiinnostaisi myös. Mitä muuta kivaa ehdottaisitte?

Olo on tästä vaihdoksesta tosi hengästynyt, mutta ainakin lähdetään kunnon adrenaliineilla reissuun! :D

12 kommenttia:

 1. Meillä kävi sellai, että oltiin lähdössä Saksaan ja kentällä suomessa selvisi, että paluulento oli peruutunut. 1h oli aikaa päättää mitä tehdä. Lähdettiin kuitenkin reissuun ja varattiin takastulo lennot jo edelliselle päivälle. Kyllä silti ärsytti. Kyseessä oli AirBerlin joka oli juuri mennyt konkurssiin mutta lentojen piti silti mennä vielä, mutta ei sitten mennytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kiva!! Onneksi Berliinistä tulee useita lentoja päivässä, niin ette joutuneet pulaan. Noi konkurssitilanteet on tosi ikäviä :/

   Poista
 2. Tosi kummallista toimintaa lentoyhtiöltä xdd Mut onneks toivuitte järkytyksestä sen verran et saitte varattua uuden reissun. Kapkaupunki vaikuttaa ihanalta <3 Älyttömän kivaa reissua teille ja toivotaab et ne loputki rahat palautuu tosta peruuntuneesta reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ihan hirvee paniikki iski ensin :D Kiitos paljon <3

   Poista
 3. Toivottavasti pystyitte nauttimaan matkasta vielä tämän jälkeen, toi on todella kurjaa! Poikkeuksetta kaikki lentoyhtiöt käyttää näitä hyödykseen varmasti, esimerkiksi ystäväni koitti aikaistaa lentoa -> rahat lähti tililtä mutta lennon ajankohta pysyi samana, yhtiö ei suostunut siirtämään aiemmalle lennolle tai palauttamaan rahoja?? :))) taisteluiden jälkeen rahat palautuivat kuulemma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pikkuhiljaa alkaa tärinä laskeutua, ihan hassua miten paljon vaikutti tää ylläri koko eiliseenkin päivään :D Mitä ihmettä toi sun ystävän tilanne, onpas epämääräistä toimintaa?! Saas nähdä, miten meille käy.

   Poista
 4. Onni onnettomuudessa! :-) Kapkaupunki kuulostaa upeelta <3

  A-M

  VastaaPoista
 5. Hassun kuuloista toimintaa lehtoyhtiöltä. Luulisi, että vähän ponnekkaammin yritettäisiin tiedottaa asiakkaita lentojen peruuntumisesta. Onneksi teillä on nyt kuitenkin vaihtoehtoinen suunnitelma mietittynä! Laita sitten matkan jälkeen blogiin paljon kuvia niistä pingviineistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o! Ihan jäätävän outoa. Ihan varmana laitan, erityisesti instaan! :D

   Poista
 6. Oho, todellakin onni onnettomuudessa! Kivaa reissua :)

  VastaaPoista