6 ravintolasuositusta Kuubaan

8.11.2017

Saatiin etukäteen hyviä vinkkejä kivoista ravintoloista sekä tutulta että netin syövereistä. Siltä varalta, että joku teistä joskus suunnittelee reissua Kuubaan, halusin koota pari lemppariksi osoittautunutta ruokapaikkaa yhteen ja laittaa vinkit kiertämään yhdessä ytimekkäässä postauksessa. Kuubassa reissatessa me vierailimme tosiaan Trinidadissa ja Havannassa, joten vinkkaamani paikat sijaitsevat näissä kaupungeissa :)

Moni näistä onkin tällä hetkellä Tripadvisorin top-listoilla, ovat kokeneet suurta nousua sitten toissa talven, kun en näitä kaikkia sieltä silloin etukäteen tutkiessa löytänyt. Jes, ansaitsevat kyllä paikkansa! Yleisenä vinkkinä Kuubassa ruokaa etsiessä voisin todeta, että ruoasta ei kannata maksaa yli kymppiä tai drinkistä yli vitosta - muuten on eksynyt todelliseen turistirysään. Me yleensä osataan ahkerina reissaajina vältellä näitä, mutta silti meidät melkein houkuteltiin yhteen tällaiseen paikkaan! Livistettiin kummiskin sieltä jouhevasti ennen kuin peppu osui edes penkkiin. Kaikkia sisäänheittäjiä ei kannata säikähtää, mutta hintatason tai mahdollisen englanniksi lauletun livemusiikin perusteella selviää hyvin, onko ravintola turisteille vai ei :D

Havanna

5Esquinas Trattoria
OSOITE: Habanan ja Cuartelesin kulma, vanhakaupunki

Kirjoitetaan ja lausutaan myös cincoesquinas, suomennettuna viiskulma. Italialaistyyppinen. Täällä käytiin yhtenä aamuna aamupalalla - se ei ollut kovin erikoinen, mutta sen sijaan eri päivänä syöty lounas oli. Söin täällä aivan taivaallista sienirisottoa, eikä Juusonkaan pizza ollut yhtään pöllömpi. Palvelun taso oli vaihtelevaa, varmaan kielimuuristakin johtuen, mutta ainakin risotolle ja pizzalla syvä suositus! Tuttuni kehui myös paikan salaatteja.


304 O'Reilly
OSOITE: Sama kuin nimi, eli 304 O'Reilly

Aivan mielettömät drinkit! Jos joku näki mulla Instagramissa kuvia lasipurkkiin tehdystä vesimelonidrinkistä, niin se juotiin täällä. Urbaani, vähän industrial-tyylinen mesta, jossa asiakaskunta varmaan n. 20-35-vuotiasta. Turisteja jonkin verran, mutta se ei yhtään haitannut!

Käytiin täällä kaksikin kertaa, koska mä halusin toisella kerralla tilata kanapastan, jonka Juuso söi edellisellä kerralla. Ja mä en siis koskaan syö ravintolassa mitään kanapastoja, vaan tässä oli jotain todella erilaista ja maukasta. Pastan resepti oli kuitenkin kummallisesti tässä parin päivän välissä vaihtunut, eli ruoka taitaa täysin riippua kokista :D Kummallakin kerralla kuitenkin todella hyvää, ja edelleen voisin todeta että noi drinkit. Tänne kannattaa käydä huikkaamassa pöytävaraus.


Floridita
OSOITE: 557 Obispo

Drinkkibaari. Täysi turistirysä, mutta samalla nähtävyys - tässä baarissa Hemingway muinoin istui ja juopotteli. Täällä kannattaa maistaa hieman ylihintaista daiquiria ja fiilistellä tunnelmaa, vaikkei se välttämättä enää ole turistimääristä johtuen kovin autenttinen. Hauska ainakin kertavierailulle!


Fabrica De Arte Cubano
OSOITE: Calle 26

Taide- ja viihdekeskus, josta puhuinkin jo Havanna-postauksessa. Sisään mennessä saa pahvikortin, jota näyttämällä ostetaan ruoat ja juomat. Korttiin tulee ostamiesi ruokien hinnat, ja keskuksesta pois lähtiessä maksat kortille merkatun summan tiskillä. Jos kortin hukkaa välissä, taitaa muistaakseni joutua maksamaan 30 CUC eli n. 30€. Täällä söimme mielettömän hyviä tapaksia, ja maistoimme hyviä drinkkejä.


Trinidad

Taberna La Botija
OSOITE: Amargura 71-B

Kiva paikka syödä tapaksia, ilmeisesti kiva paikka myös viinien suhteen, me mentiin limulinjalla. Tarjoilijoilla hauskat, valkoiset "orjien" asut, seinillä kettinkejä ja vanhoja rautaesineitä. Ravintolan seinät ulospäin auki, joten tuuletus pelaa. Keskusta-alueella, helppo löytää loivan mäen päästä. Kiva, rento paikka ja tapakset aika hyvän kokoisia. Tilattiin kaksin jaettavaksi muistaakseni 5-6 annosta.


Casa De La Musica
OSOITE: Calle Cristo

"Musiikin aukion" laidalla sijaitseva baari/terassi löytyy suurten portaiden yläpäästä. Sisäänpääsymaksu on 1 CUC eli noin euron, monet jäävät kuuntelemaan musiikkia portaille ja ostavat drinkit kadulla pyöriviltä ravintoloiden edustajilta. Me mentiin ihan tuonne terassille istumaan ja tilattiin pari kappaletta 2,5 CUC eli n. 2,5€ maksavia drinkkejä. Nämä oli yksiä reissun parhaita, ja jopa meikäläinenkin innostui vetämään daiquireja!

Terassin reunalla on lava ja tanssialue, jossa paikalliset ja turistit salsaavat tiuhaan tahtiin. Mäkin kävin salsailemassa kuubalaisen miehen kanssa... Voi raukkaa, mä olin sen verran jähmeä lantio, että en ollut kyllä lähellekään parini vertainen. Hauskaa oli, häpeästä huolimatta :D Nähtävyyspaikka, joten paljon turisteja, muttei se illan menoa haitannut.

Muu ruokailu: paladarit/casa particularit

Söimme reissun aikana useasti myös majapaikoissamme, paikallisten ylläpitämissä casa particulareissa. Ravintolaa casa particularin sisällä kutsutaan paladariksi. Näissä saa herkullista, kotitekoista ruokaa, ja annokset olivat aina valtavia! Rennolla otteella joskus päivän aikana huikkasimme emännälle tai isännälle, syömmekö tänään täällä vai emme, ja jos söimme, niin mitä lihaa halusimme - kanaa, lihaa vai kalaa. Sen mukaan he sitten valmistivat kivoja perusruokia, yleensä riisin, kasvisten ja hedelmien kera :)

Hinnoista ei koskaan etukäteen puhuttu, ja yleensä pääruoka maksoikin 8-12CUC eli sen, mitä ravintolassakin. Majapaikkamme olivat luotettavimmasta päästä, joten meidän ei tarvinnut pelätä hintojen suhteen huijatuksi tulemista - jos olisin yhtään epäilyttävässä paikassa, varmistaisin hinnat etukäteen.


Suosin itse paladareissa syödessä lähes aina kalaa, koska esimerkiksi kana oli hyvästä mausta huolimatta siisteihin rintafileisiin tottuneelle suomalaiselle vähän liian rujon näköistä. Olimme Kuubassa myös niin kuumaan aikaan, että kun näin paikallisten kantavan kanoja kaduilla jaloista roikottaen, aloin väkisinkin pelkäämään vatsatautiuhkia - turhaan. Juuso veti huoletta myös kanaa ja lihaa, ja kaikki meni hyvällä maulla alas ilman mitään ongelmia! :D


Joskus kuitenkin paras ruoka löytyy myös yllättävistä paikoista! Söimme koko reissun parhaat kala-annokset ensimmäisenä lomapäivänä Havannassa, Playas del Este -rantarykelmän läheisyydessä löytyneestä pienenpienestä kioskinhäkkyrästä. Ensimmäinen päivä uudessa maassa, sympaattinen kokki, maukas ja tuore kala sekä taustalla liplatteleva meri - tämän parempaa komboa ei vaan maailmassa ole ;)

2 kommenttia:

  1. Noi drinkkibaarit näytti herkullisilta! Ehkä noi ruoat on melko rohkean näköisiä, en ole Eurooppaa pidemmälle matkustanut, joten tuttu ruoka on todella länsimaalaista. Mutta varmasti jossain Kuubassa saa paljon erilaisia makuelämyksiä jotka kannattaa kokea! Hyvät ruokakuvat ainakin tähän aamupäivään, sopiva nälkä ennen ruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, drinkit oli kyllä Kuuban parasta antia, vaikken yleensä alkoholia paljoa nautiskelekaan! Ruokakulttuuria siellä ei oikeastaan hirveästi ole, vaikka hyvin sen voisi etukäteen kuvitella esim. espanjalaisen ruoan tyyliseksi. Hihi, hyvä että kelpasivat nälän herättäjäksi <3

      Poista