5 faktaa minusta

2.11.2017

1. Hengaan 90% kotonaoloajasta kylpytakissa. Tai siis mulla on erikseen froteekankainen kylpytakki, ja sitten fleecekankainen kotitakki. Froteekankainen takki on käytössä aina suihkun jälkeen, ja kun iho on kuiva, vaihtuu päälle kotitakki, joka onkin sitten päällä aina, kun oon kotona. Se on vaan niin lämpöinen ja mukavan helppo kietaista päälle, mutta nopea riisua just ennen töihin lähtöä, kun tarvitsee vaihtaa vaatteet ja juosta ratikkaan. Sain mun valkoisen ja lettikuvioiden fleeceihanuuden Juusolta viime vuonna yhdeksi joululahjaksi, ja oon tässä vuodessa käyttänyt sen kohta ihan roskiskuntoon, vaikka pesenkin sitä melko usein.

2. Oon superallerginen monelle asialle. Erityisesti karvaisille ja sulkaisille eläimille. Saan allergiaoireita jo halatessa kaveria, jolla on kotona koira. Otan kyllä lähes joka päivä allergialääkkeen, mutta silti joudun vaihtamaan ratikassa vaunua tai hyppäämään pois bussista ja odottamaan seuraavaa, jos kyytiin tulee jonkun lemmikki. En oo koskaan osannut sanoa asiasta ja pyytää lemmikinomistajaa odottamaan seuraavaa vuoroa, vaikka mulla kai olisi oikeus. Joudun myös skippaamaan ystävien bileitä, jos ne järkätään koirakodissa tai jos joku tuo lemmikkinsä muiden juhliin. Yksi mun kauhuista olisikin myös se, jos unelmatyöpaikassani olisi toimistokoira ja joutuisin vaihtamaan sitä unelmaa tällaisen asian takia :( Ruoka-aineallergioista olen onneksi päässyt lähes eroon nyt aikuisiällä.


3. Rakastan tavarasta luopumista.
Marie Kondo on mun tänhetkinen jumala, ja aloitettiin konmaritus jo viime vai toissa vuonna, mutta se jäi silloin kesken joten aloitettiin se alusta loppukesästä. Nyt hommaan on tullut 1,5 kuukauden tauko, mutta meiltä on läpikäymättä enää muutama komono-luokka, ah. Koti on tyhjentynyt tosi kovasti ja täällä on niin paljon enemmän tilaa hengittää. Haluaisin myös vähentää ehkä joitain huonekaluja siivoilun helpottamiseksi, mutta meillä mennään jo melko minimeillä nyt, kun asunnon säilytystilat on niin olemattomat.

4. En osaa syödä ilman telkkaria, enkä osaa katsoa telkkaria ilman syömistä. Kun syödään yhdessä kotona, katetaan ruoka Juuson kanssa ehkä 1-2 kertaa vuodessa varsinaisen ruokapöydän ääreen. Yleensä syödään sohvalla, mikä on ihan hirveän paha tapa, mutta siitä on tosi vaikeaa yrittää päästä eroon. Lisäksi, kun meillä on niin vähän yhteistä aikaa, niin halutaan yhdistää syöminen ja Netflixailu, jolloin jäljelle jäävät tunnit voi käyttää vaikka kaupungilla hengailuun... Tai näin ainakin perustelen asiaa itselleni :D


5. Vihaan pyykinpesua. Lykkään sitä aina niin kauan kuin mahdollista, yleensä siihen asti kun vaatepino tursuaa pyykkikorista kymmeniä senttejä. Oikeastaan se pyykkien laittaminen ja lajittelu koneeseen ei ole yhtään kamalaa, mutta se kuivumaan laittaminen on mun ehdoton inhokki, ihan kaikista kotitöistä. Samoin vihaan esillä olevaa kuivaustelinettä meidän pienessä asunnossa :D Ollapa erikseen kodinhoitohuone...

8 kommenttia:

 1. Täällä toinen pyykkivihaaja. Just se että mielellään laitan koneen pyörimään mutta heti kun kuulen että pesu lakkaa niin alkaa armoton ketutus. INHOAN niiden kuivamaan laittamista, varsinkin sukat, argh! Ja kuivien kaappiin vienti.. ihan mahdotonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yäääh! Ihan hirveetä. Ja nimenomaan sukat ja kalsarit sun muut pikkupyykit, yäk.

   Poista
 2. Haha, minä taas pidän pyykinpesusta! Tosin eipä se pyykkiteline nyt mikään kaunein asia ole... wc:n pesu taitaa olla vähiten mieluisa perus arkisiivouksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eikä, koska mun lempparijuttuja on nimenomaan vessanpesu :D

   Poista
  2. Itse koti hommista tykkään eniten pyykinpesusta. Pesen pyykit vanhalla pulsaattorikoneella. Pidän itse tällaisesta pyykinpesusta.

   Poista
 3. Olipas mukavan oloinen blogi! En ollutkaan aiemmin törmäillyt tänne sivuille. Postaus oli kyllä erittäin hyvä ja oli mukava lukea tämänkaltaista blogia. Innolla jään lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ihanan piristävästä kommentista, tosi kiva kuulla! :) Tervetuloa lukemaan <3

   Poista