Miten editoin instakuviani?

23.10.2017

En käytä Pinterestiä, enkä enää Lontoo-vuonna suuresti kuluttamaani Fashiolistaakaan, joten Instagram on mulle se kaikista mieluisin kanava inspiroitua. On ihan mieletöntä, miten monenlaisia, upeita kuvia sieltä löytyy, puhumattakaan kokonaisista yhtenäisistä feedeistä, joita suurimmat sometaiturit taikovat päivästä toiseen. Kamppailen itse jatkuvasti sen asian kanssa, että perustaisinko uuden Instagramin. Vanha syötteeni sisältää jo lähes 1500 kuvaa, kaikki aivan eri tyylisiä (aina filttereiden kultakaudesta suorakaidekuviin, kirkkaisiin väreihin, mustavalkoisuuteen ja vaaleisiin sävyihin - koko kavalkadi tarjolla siis!), ja se sotii omaa visuaalista silmää vastaan jatkuvasti.

Kuten blogin kanssa, haluaisin siis myös Instagramissa uuden, puhtaan alun, ja yhtenäisemmän tyylin. En kuitenkaan osaa päättää tätä asiaa, sillä toisaalta tykkään siitä, että myös menneisyys ja kehitys näkyy, ja jokaikinen Insta-kuva jopa vuosien takaa tuo mieleen muistoja. Samasta tästä syystä en halua poistaa nykyisestä fiidistä jotain 1000 kuvaa. Vähintään väliaikaratkaisuna olenkin siis kiinnittänyt huomiota uusien kuvien editointiin, ja oon siitä tosi innoissani.

Tässä postauksessa esittelen teille muutamat kikat, joilla tällä hetkellä muokkaan kuvia ennen niiden postausta Instagramiin! Esimerkkien kera, tietysti. Kuvista aina vasen on puhelimella otettu raakakuva, oikeanpuoleinen puolestaan muokattu versio.


Yksi uusimmista sovelluslöydöistäni on Facetune, josta tuli ihan instant (hehe) lemppari. Käytän Facetunessa useimmiten vähän kaikkeen sopivaa Whiten-työkalua, jolla esimerkiksi yllä olevassa kuvassa olen muokannut lattian sävyä vaaleammaksi ja kylmäksi. Sillä saa käytännössä muokattua vaikka sinisen lautasen ruoan ympäriltä valkoiseksi - how perfect is that! Lisäksi käytän Filters-työkaluista Lightning-kategorian alta löytyviä Lighter- ja Expose-työkaluja kuvan yleiseen vaalentamiseen.


Joidenkin kuvien kohdalla käytän ainoastaan Instagramin omia muokkaustyökaluja. Yllä olevaan kuvaan olen lisännyt Instagramissa terävyyttä, korostusta, kirkkautta, rakennetta ja kontrastia. Olen vakauttanut kuvaa muutaman asteen Säädä-painikkeella, ja laskenut värikylläisyyttä Kylläisyys-napilla, saadakseni mukavan kylmän lopputuloksen.

Instagramin omien työkalujen ja Facetunen lisäksi ahkerassa käytössä on myös PS Express, eli Photoshopin mobiiliversio. Sitä käytän useimmiten kuvan peilikuvakääntämiseen.


Ylläolevassa olen käyttänyt Facetunen kirkastavia filttereitä sekä Whiten-työkalua. Kuva jäi postaamatta muokkauksista huolimatta, koska oma käsi näytti mukamas tuossa liian oudolta :D Jos olisin päätynyt postaamaan kuvan, olisin varmaan vielä korjannut tuon kynsilakan pienenpienen lohkeaman ja poistanut oikeassa yläkulmassa näkyvän ihmisen pään.

Myös kuvia ottaessa pyrin tällä hetkellä kuvaamaan jo valmiiksi silmää miellyttäviä kuvia ja huomioimaan taustoja. Kaikki ei siis ole pelkän muokkauksen varassa, todellakaan, mutta pieni sävymaailmojen muokkaus ei mielestäni ole vielä liikaa todellisuuden vääristämistä. Mitä mieltä te olette tästä asiasta?

Ja mitä sovelluksia te käytätte Instagram-kuvien muokkaamiseen tai muokkaatteko kuvianne ollenkaan? Olisi myös tosi kiinnostavaa tietää, että mitä mieltä olette vanhan Instagram-tilin kuoppaamisesta yleisesti?

4 kommenttia:

 1. Käytän VSCO-sovellusta ja sieltä pistän yleensä jonkin presetin 50% kuvan päälle. Sen jälkeen suoristan kuvan ja tsekkaan vielä valon ja kontrastin. Suurempaan ei laiskuus riitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin VSCO on tuttu, käytin sitä ennen! Mutta hei, noihan ne on just ne tärkeimmät: suoristus, valo ja kontrasti :)

   Poista
 2. Oi upeita nuo muokkaukset!

  Itse muokkaan blingaamalla kuvat ihan överiksi :D Laittelen kaikkia purikura-tyyppisiä "tarroja" kuviin, ja sit ihan perus valotuksen muokkaukset mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, oon sitäkin tyyliä selannut Instassa jonkun profiilissa :) Kivaa vaihtelua "normiin". Kiitos <3

   Poista