Maailman paras kuivashampoo

11.10.2017

Mulla on sellainen kunnon perinteinen suomalainen lasitukka, tikkusuora ja päätä myöten valuva. Kampaaja-äitipuoleni on mulle useaan otteeseen kertonut, että mulla on hiuksia kyllä määrällisesti paljon, mutta ne on kaikki tosi ohuita. Tämän vuoksi hiukseni näyttävät puhtaana siltä, että niitä olisi noin 50 kappaletta, vaikka keskimäärin ihmisen päässä pitäisi olla 100 000 hiusta. Kivaa, eikö?

Puhtaat ja kiiltävät hiukset olisivat ihanne, mutta koska ne eivät mulla asetu mitenkään päin ja sähköistyvät vuodenajasta riippumatta, joudun asentamaan päähän aina isot kasat kaikenlaisia tököttejä. Näin kokonaisuudesta tulee edes jotenkuten siedettävä ja muotoiltava. En siis millään pärjäisi päivittäisessä arjessa ilman tuuheuttavaa kuivashampoota, ja pesen hiuksen ihan hävettävän harvoin, koska peseminen johtaa aina siihen lirularuun.


Onneksi löysin jo viitisen vuotta täydellisen aseen ohutta tukkaa vastaan: Batisten XXL Volume -kuivashampoo. Kaikki Batisten kuivikset on ihan huippuja, mutta tämä yksilö on ihan extrajytyä kamaa. Ensikokeilun jälkeen oon käyttänyt tätä yhtä ja samaa tuotetta kymmeniä ja taas kymmeniä pulloja. Välillä oon hairahtanut testaamaan jotain uutuuksia, mutta aina palannut tähän - ei vaan ole voittanutta :)

Yksi huono puoli Batisteissa on, nimittäin jostain syystä ainakin viimeiset kymmenen pulloa on mulla puolivälissä lakanneet suihkuttamasta sitä valkoista jauhetta, jota kuivashampoon pitäisi koko pullon mitalta olla. Aiemmissa pulloissa tätä ongelmaa ei muistaakseni ollut, eikä esimerkiksi pullon ravistamisesta ole ollut mitään hyötyä. Pullosta kyllä suihkuaa jotain ainetta, mutta se ei ole yhtä puhdistavaa, ja enemmänkin lähes nestemäistä.


En tiedä, mistä tämä ongelma johtuu, mutta muistan joskus vuosia sitten lukeneeni jostain Tigin suositusta kuivashampoosta, jonka pullo jossain vaiheessa käyttöä paukahti niin, ettei tuote enää toiminut niin kuin piti. Onko siellä ruutujen takana experttiä, joka osaisi tähän vastata?

Ikävää, että muuten huipusta tuotteesta menee lähes aina se puoli pulloa hukkaan, pitäisi varmaan jaksaa reklamoida tästä Batistelle nyt, kun ongelma on toistunut jo ainakin sen kymmenisen kertaa. Olen ollut mukamas liian kiireinen hoitamaan asiaa, mutta nyt aion skarpata!

Onko teillä lempparituotteita, joita ette suostu vaihtamaan, vaikka vuodet kuinka vierii? :)

6 kommenttia:

 1. Kovasti on houkuttanut testata noita Batisten kuivashampoita, mutta jotenkin ostoskoriin päätyy aina se oma suosikki, Klippoteketin kuivashampoo. Mulla on lähtökohtaisesti myös suht lättänät hiukset, mutta Lushin palashampooseen siirtyminen on ainakin auttanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mäkin käytin ennen näitä sitä pinkkiä Klippoteketiä, mutta päädyin vaihtamaan tuoksun ja tahmaisuuden vuoksi, mulla Klippoteket jotenkin tahmasi tukkaa :/ Mutta varmasti se on yksilöllistä.

   Eikä! Siis oon nyt ainakin kuukauden pohtinut noita Lushin palashampoita, ja kerran käynyt niitä vilkaisemassakin. Silloin oli vaan niin kiire, etten ehtinyt tehdä ostopäätöksiä, mutta nuo on ehdottomasti menossa testiin heti kun edistyn asiassa - ahdistaa niin paljon tuo shampoopulloista syntyvä muovijäte.

   Poista
  2. Haha, pakko nyt palata kommentoimaan eilen kirjoittamaani. Tänä aamuna loppuneen kuivashampoon tilalle tuli nimittäin ostettua Hulluilta päiviltä testiin juurikin Batistea. Vielä en oo kokeillut, mutta katsotaan menetänkö minäkin sydämeni tuolle :D

   Mulla on nyt käytössä Lushin palashampoista Montalbano ja siitä oon ainakin tykännyt! Pesee hyvin ja on riittoisa. Palashampooseen siirtyessä on hyvä muistaa, että hiuspohjalla menee yksilöllisistä tekijöistä ja keleistä riippuen 1-2 viikkoa totutteluun :)

   Poista
  3. Hahaa, noniin! :D Ja jos toi XXL Volume tuntuu liian tujulta, kannattaa kokeilla niitä muita Batisteja. Yksi ystäväni koki tämän XXL Volumen liian vahvaksi ja paksuksi, mutta rakastui niihin muihin, vähän "lievempiin".

   Oii, hyvä, kiitos vinkistä! Pidän tuon mielessä, kun Lushilla tuntuu olevan niin sikana vaihtoehtoja, ettei oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Peseekö tuo palashampoo hyvin myös silloin, jos käyttää paljon lakkaa ja kuivashampoota jne? :)

   Poista
 2. Batisten kuivashampoot on kyllä superhyviä :) Hätätapauksessa Cutrinin tai Klippoteketin kuivashampoo menee, mutta Batiste on ehdottomasti paras testaamani. Kauneudenhoitotuotteista varmaan ultimatelemppari (jota en vaihda!) on Lancomen Teint Miracle -meikkivoide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, just näin! Oi okei, siis mä oon kanssa kuullut tuosta Lancomen Teint Miraclesta paljon hyvää, joskus kun etsin uusia vaihtoehtoja. En uskaltanut vielä sijoittaa sen kokeiluun rahaa nyt kun kokeilussa on tällä hetkellä toinen meikkipohja, mutta pitää ehdottomasti pitää mielessä :)

   Poista