Kesän viimeinen mökkireissu

2.10.2017

Joka syksy lupaan itselleni, että ensi kesänä vietetään sitten mökillä oikein kunnolla aikaa, ja mennään kerrallaan aina viikoksi, muutamien surkeiden yksittäisten öiden sijaan. Sydämellä tehdystä lupauksesta huolimatta jäi jälleen meidän mökkeilysaldo tänä kesänä ihan liian pieneksi. Taidettiin käydä juhannuksen lisäksi vain 1-2 kertaa, kun ei vaan kesälomat natsanneet. Ja nimenomaan niitä yksittäisiä öitä, kun mulla ei käytännössä oikein Albanian reissua lukuunottamatta ollut oikein kesälomia.

Onneksi mökille voi mennä myös myöhemmin syksyllä, vaikka sitä hetkellisesti jossain vaiheessa vierastinkin - sehän on kesämökki! Ihan hullua ajattelua, miksi muka ei voisi mennä. Mökkeily kirpakassa syyssäässä on ihanan raikasta ja ruskan mukanaan tuomassa väriloistossa ihan mielettömän inspiroivaa. Jos tarpeeksi aikaisin ehtii matkaan, saattaa saaliiksi saada sieniä tai mustikoita. Sateen ropina kirjoja tai ikivanhoja Aku Ankkoja lukiessa luo ihan täydelliset puitteet rentoutumiselle.


Meidän kesän viimeinen mökkireissu mökillämme Savossa oli nyt viikonloppuna. Vaikka se kesti vain 22 tuntia, saatiin siitä kyllä ihan hirveän paljon irti. Saunottiin tunnelmallisen hämärässä puusaunassa ja ihailtiin uskomattoman kaunista ruskaa, joka värjäsi tyynen järven peilipinnan. Haravoitiin huviksemme, heitettiin tikkaa ja istuskeltiin ja jutusteltiin vaan laiturilla. Illalla katsottiin Asterix-leffa ja luettiin vanhoja Aku Ankkoja isäni lapsuuden ja minun nuoruuteni ajalta.

Ja ihailtiin tätä aamukastetta, joka kertyi ihan superkauniisti hämähäkinseittien päälle mustikkamättäillä! Ihan kuin jotain kristallikangasta, oi että. Alkaako mennä vähän liian runolliseksi? :D


Lapsena vietettiin mökillä veljeni ja isäni kanssa pitkiäkin aikoja, ja monet parhaat lapsuusmuistot sijoittuvat Helsingissä äitini kanssa vietettyjen kesämuistojen lisäksi juuri tuonne mökkimaisemiin. Mökki on kyllä rikkaus, josta en koskaan halua joutua luopumaan, ja olen niin kiitollinen, että saadaan Juuson kanssa käyttää sitä niin paljon, kuin sielu sietää. Ja isäni on kunnostanut sen semimoderniksi, mikä tarkoittaa sopivassa suhteessa vanhanaikaista, mutta kuitenkin mukavaa :D

Tästä syksymökkeilystä viime vuosina rohkaistuneena oon alkanut haaveilemaan myös joulusta mökillä, mutta se tulisi vaatimaan vähän enemmän järjestelyjä. Ehkä vielä joskus, mutta tämän vuoden osalta mökkikausi pistettiin kuitenkin pakettiin eilen.

Onko lukijoiden joukossa intohimoisia mökkeilijöitä? Mökkeileekö joku uskalias myös ympäri vuoden? :)

8 kommenttia:

 1. Superkivoja kuvia! Mökkeily on kyllä ihan parasta, ja kiitos sähkölämmitetyn mökin, ollaan uskaltauduttu mökkeilemään myös talvipakkasillakin - se on aika ihanaa, kun ulkona on parikymmentä pakkasta ja paljon lunta, ja voi istua sisällä takan edessä villasukat jalassa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Piia :) Juuri tosta sun kuvailemasta haaveilen, meilläkin kun on sähkölämmitys (+ puusauna), niin olis kyllä aivan ihanaa vaan katsella mökin ikkunoista lumista järvimaisemaa. Harmi, kun ihan joka joulu ei ole Mikkelissäkään viime vuosina ollut lunta - mökkijoulu on varmasti ihanampi, jos on lunta eikä pelkkää mustaa :D

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ♥ Mä kans olin mökillä viime viikonloppuna -kesällä en tosin ollut kertaakaan. Syksy tuo ihan omanlaisensa tunnelman mäkköilyynkin :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, ihanaa että nyt ehdit mökkeilemään! Joo, on kyllä tunnelmallista :)

   Poista
 4. Aivan ihania syyskuvia♥ Mökkeily on ihan parasta puuhaa, mitä ei tosin tule juurikaan muulloin kuin kesällä harrastettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Henna <3 Joo, sama täällä, yleensä tulee mökkeiltyä vaan kesällä.

   Poista
 5. Vitsi miten ihania kuvia! Sytytit nyt kauheen mökkikaipuun, meillä taisi olla tän vuoden viimeinen reissu mökille syyskuun alussa :( Tosin voishan sitä vielä joku viikonloppu pakata kampsut ja huristella sinne metsän keskelle luonnon rauhaan! Onneksi kesällä ehdittiin viettää paljon aikaa mökkitunnelmissa :)

  https://fasciner.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda <3 Joo, ensi kesää odotellessa sitten :)

   Poista