Viisurileikkauksen jälkeen

28.9.2017

Huh, nyt on eilisestä viisaudenhampaan leikkauksesta selvitty. Aika hankalimman kautta meni, ja yhdessä vaiheessa meinasi hammaslääkäriltäkin usko loppua. Sain ilmeisesti myös jonkin shokkitilan melko väkivaltaisesta ja vaikeasta operaatiosta, kun maksimit puuduteaineet ja ennen operaatiota saamani särkylääkkeet eivät oikein vaikuttaneet. Ei siitä sen enempää, ettei kukaan hammaslääkärikammoinen säikähdä. Sen voin todeta, että olin edellisessä postauksessa vähän turhan optimistinen sen suhteen, että kykenisin kouluun, saatika vielä pitämään puhetta tai esitelmää. Suomeksi sanottuna, tikkien vuoksi erittäin kipeää (ja veristä) saikkupäivää täällä vietetään :D

Lääkäri käski elämään ainakin tämän päivän, ellei jopa huomisen, pelkillä smoothieilla. Surrautinpa siis äsken itselleni lounaaksi yhden lempparismoothieistani. Resepti on erittäin simppeli, mutta ajattelin silti postata sen tänne, jos joku kaipaa erittäin helppoa ohjetta tosi maukkaaseen, jopa jälkkäriksi sopivaan smoothieen :)


Kermainen mansikka-banaanismoothie
(n. 1 litra valmista smoothieta)

- 2 dl mantelmaitoa
- 2 dl jäisiä mansikoita
- 1 iso banaani
- 1 dl Voimaruoka 360 Wholefood Vanilja -jauhetta

1. Laita blenderiin ensin neste ja banaani. Pyöräytä sekaisin.

2. Lisää jäiset mansikat, ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi.

3. Lisää Voimaruoka-jauhe, pyöräytä.

4. Nautiskele juomalla tai lusikoimalla!

8 kommenttia:

 1. Oi, viisurinpoisto, mitä muistoja! Multa poistettiin kaikki neljä hammasta 19-vuotiaana, kaksi kerrallaan parin viikon välillä. Mä elin sen päivän jäätelöllä, muumilimulla ja vaahtokarkeilla, kun mikään muu ei mennyt alas. Iso tsemppi sulle parantumiseen, se ottaa aina oman aikansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks, neljä!? Mutta ihanaa, että sait ne noin nuorena jo pois, lääkäri sanoi mulle eilen että ne lähtee sitä iisimmin, mitä nuorempana ne ottaa pois. Mullakin iän puolesta olisi kuulemma pitänyt mennä helpommin :D Kesäkuussa ensimmäinen viisuri saatiin vetämällä pois helposti, sen kanssa ei onneksi ollut enää vuorokauden jälkeen ongelmia, mutta tää tikattu yksilö vähän jänskättää.

   Kiitos hirveesti tsempeistä, niitä tarvitaan! <3

   Poista
  2. Mulla tikkaus turposi aika ikävästi muutamaksi päiväksi, mutta mulla olikin sekä ylä- että alaleuka kursittu kasaan toiselta puolelta. Todennäköisesti suu vihoittelee korkeintaan kolme-neljä päivää ja sitten jo helpottaa :) Ja tosiaan, nuorena se oli tosi simppeli juttu. Neljästä poistosta vain yksi vihoitteli, kun puudutusaine meni ilmeisesti verenkiertoon (?!) ja kulkeutui sen takia muualle. Tai ei ainakaan toiminut. Onneksi tuo oli kuitenkin ones in a lifetime juttu eikä tarvitse enää miettiä.

   Poista
  3. Jaiks, oho! Kiitos tästä, odotan siis helpotusta viimeistään sunnuntaina :D Ja niinpä, sillä ajatuksella oon itseäni tässä tsempannut, että kerran se vaan elämässä täytyy tehdä, kyllä sen aina jotenkin kestää!

   Poista
 2. Apua, mulla on vielä eess toi viisureiden poisto... Tsemppiä sulle toipumiseen ja toivotaan ettei mulla tuu olee yhtä ikävä kokemus ku sulla ilmeisesti oli :D Vaika ei se mitään herkkua varmaan kenellekään oo. Smoothie näyttää kuitenkin hyvältä, mansikat ja banaani maistuu tosi hyvältä yhdessä ^_^

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja joo, sehän voi mennä ihan helpostikin, etukäteen on mahdoton tietää. Mulla poistettiin kesäkuussa vetämällä yksi, ja se olikin ihan iisi juttu, vaikka odotin jotain hirvittävää.

   Kiitos tsempeistä ja tsempit sun hampaanpoistoon <3

   Poista
 3. Apua, tämä ei nyt ollut sitä mitä olisin tahtonut kuulla! Toivottavasti kuitenkin kaikesta huolimatta paranee nopeasti :)

  VastaaPoista