Viisaudenhampaan poisto

27.9.2017

Nyt on kyllä jännitystasot aika korkealla, illalla on nimittäin edessä viisaudenhampaan poisto leikkauksella. Mulla on pukannut puolittain läpi 3/4 viisurista, ja yksi ylhäällä sijainnut yksilö poistettiin kesäkuussa vetämällä. Se meni pitkän jännittämisen jälkkeen ihan hyvin, operaatio taisi kestää tyyliin 8 minuuttia. Toki jälkihoidon aikana koin kipua, mutta enemmän meni hermo siihen reikään, johon kaikki ruoka kaikesta varovaisuudesta huolimatta aina vaan livahti. Onneksi se ei päässyt tulehtumaan tai mitään sellaista, ja pikkuhiljaa reikä tuntuu hitaasti umpeutuvan.

Kaksi muuta viisuria, molemmat alapuolella, on kuulemma sen verran hauskasti kiinni, että vaativat omat 1 tunnin operointiaikansa. Ensimmäinen noista tunnin ajoista on tänään. Mua ahdistaa ajatus tikeistä suussa, mutta yritän tsempata itseäni sillä, että ehkä sitten se hampaan jättämä reikä umpeutuu nopeammin, kuin vetämällä poistettujen hampaiden jälkeen jättämä. Kokemusta kellään, anyone? :D


Tässä kuumottelee nyt myös se, että huomenna pitäisi pystyä pitämään yksi puhe ja yksi esitelmä - toivon siis, että verenvuoto tyrehtyy illalla nopeasti, enkä kärsi mistään leukalukoista tai muusta mukavasta sivuvaikutuksesta, joita olen kuullut viisurileikkauksen joskus aiheuttavan.

Aamun esitys on ruotsin puhe yksin pidettynä, joten voinen jo tässä vaiheessa heittää heipat lausumiselle ja keskittyä vain siihen, että saan puhuttua jotain. Onneksi toinen esitelmä on ryhmätyö, ja ryhmäläiseni ovat jo varautuneet opettelemaan myös meikäläisen osion, varmuuden vuoksi. Menen sitten hätätapauksessa vaan painelemaan nuolinäppäimillä slideja eteenpäin :D Kaikista eniten toivon, että en tunne suurta kipua ja pystyn puhumaan ihan normaalisti, oli se sitten suomea, ruotsia tai vaikka siansaksaa.


Onneksi viisaudenhampaat tarvitsee poistaa vain kerran. Eli oli se miten kamalaa tahansa, sen joutuu kokemaan vaan juuri niin monta kertaa, kuin niitä hampaita on. Mulla on tuon kolmannen leikkaus jo heti lokakuun aikana, eli sen jälkeen saan sanoa viisurihuolille hyvästit! Lääkärin mukaan se neljäs ei sieltä ikenen läpi enää tän ikäisenä pitäisi tulla, kuulemma viisureiden kehitys stoppaa 25 ikävuoden paikkeilla.


paita H&M
farkut Gina Tricot
laukku Rebecca Minkoff
kello Glitter
kengät Vagabond

Onneksi Juuso lähtee illalla mun mukaan, niin ei tarvitse yksinään täristä metrossa ja odotushuoneessa. Kuulisin mielelläni myös teidän tarinoita viisaudenhampaan poistoistoista, leikkauksella tai ilman! Lohduttakaa pliis mua teidän success storyilla, niin selviän niiden avulla tästä illasta :'(

2 kommenttia:

 1. Ihana asu, niin nätin värinen toi paita! Mulle on kaikille viisureille tullut purkutuomio, ja nyt jännityksellä odottelen tietoa operointiajoista. Juuret pitäisi yhtä lukuunottamatta olla helpot eikä se yksikään nyt mikään huippuvaikea. Vähän hirvittää, jännittää ja ahdistaa silti ja stressaan jos paranemisprosessissa menisi jotain pieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! :) Mäkin oon kyllä rakastunut tuohon kirkkaaseen vihreään, se on luonnossa vielä kirkkaampi ja voimakkaampi kuin näissä kuvissa.

   Haha, ihana, "purkutuomio" :D Mua yllätti, miten iisi juttu toi vetämällä poisto lopulta olikin, mutta ehkä mulla oli sen kanssa tuuria. Joka tapauksessa, tsemppiä sinnekin päin ihan hirveästi! Tuu ihmeessä kertomaan, kun eka poisto on tehty, että miten meni.

   Poista