Kurpitsakarnevaaleilla

18.9.2017

Rakastan kaikkia vuodenaikoja, kaikissa niissä on jotakin ihanaa ja ainutlaatuista. Erityisesti syksy iskee muhun kovaa ja korkealta, kirpakoine pakkasaamuineen ja kauniine väreineen - voiko ruskaa kauniimpaa olla, erityisesti, jos aurinko paistaa? Samoiten halloween on kaikessa kamaluudessaan yksi mun lempparijuhlia, niin mahtavaa että kohta on taas senkin aika.

Sekä halloweenia, että syksyä päästiin fiilistelemään Juuson kanssa viime viikonloppuna Tuusulassa, kun lähdettiin extemporena käymään Facebookista bongatuilla Koiramäen Pajutallin Kurpitsakarnevaaleilla! Oli niin siisti körryytellä bussilla Kurvista Tuusulaan (eka kerta ikinä!) joku puolisen tuntia ja yhtäkkiä päätyä ihan landelle, peltojen keskelle. Karnevaalit oli täynnä lapsiperheitä, mutta se sopikin hyvin meikäläisen mielenmaisemaan ;)


Paikalla oli myös eläimiä, kaksi sikaa nimeltä Otto ja Arvi, sekä kolme alpakkaa, Ruu, Nestori ja Fredi. Molempia sai syöttää, ja molempien aitausten ympärille oli kovasti kerääntynyt innostunutta pikkuväkeä. Alpakoita olen ennenkin nähnyt, mutten muistanut niiden pitävän niin hauskoja, vinkuvia ääniä - luulin yhdessä vaiheessa, että vinkuvaa, korkeaa ääntä päästeli mun vieressä seisova 5-vuotias, mutta se tulikin alpakasta :D Hups.

Paikalta löytyi eläinten lisäksi myös muun muassa narunvetoa, hattaraa, vaahtokarkkitikkuja ja vohveleita. Mekin herkuteltiin aivan täydelliset vohvelit, jotka oli keskeltä pehmeitä ja reunoilta rapsakoita. Tuli taas hinku ostaa kotiin vohvelirauta, mutta meidän säilytystilat on niin olemattomat, että täytyy varmaan vielä pidättäytyä ja nautiskella vohveleilla siellä, missä niihin on mahdollisuus. Onneksi aina voi paistaa lettuja!


Karnevaalit oli visuaaliselle ihmiselle sataprosenttisesti silkkaa nannaa, en voi kuin suositella. Oisin voinut pyöriä paikalla vaikka kokonaisen päivän, ja vaan ihastella kaikkea. Harmittaa, kun kameran akku loppui yllättäen, enkä ehtinyt saada kuin nämä muutamat pikaräpsyt, aineksia olisi ollut ympäristön puolesta parempaankin.

Myös tunnelma oli ihan rentoutunut, johtunee aurinkoisen sään lisäksi myös kävijäkunnasta. Onneksi tällaisissa tapahtumissa käydäkseen ei tarvitse lasta, kunhan state of mind on oikea, hahaa! Sovittiin heti, että tästä tulee meidän jokavuotinen perinne, ja olisipa ihanaa viedä myös meidän kummityttö tuonne ensi vuonna! :)

Fiilisteleekö lukijoiden joukossa kukaan muu myös syksyä, vai onko kaikki ainoastaan kesän lapsia? :)

4 kommenttia:

 1. Kurpitsakarnevaalit ovat ihan parhaita! <3 Ja hei, ei todellakaan tarvitse olla lapsiperhe käydäkseen tuolla, minä menisin myös ilman omia natiaisia jos he joku vuosi päättää etteivät halua lähteä äitinsä kanssa fiilistelemään karnevaalitunnelmaa.. :D

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi miten ihanan näköinen tapahtuma! Harmi että missasin, olisi ollut niin lähelläkin! Syksy on ainakin mulle se kaikista inspiroivin vuodenaika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Muista laittaa ensi vuoden kalenteriin, en voi kuin suositella. Varmaan heillä on edelleen siellä iso kasa kurpitsoita, ilmeisesti näin tapahtuman jälkeen myyvät pois. :)

   Poista