Kolmannen vuoden opiskelija

21.9.2017

Heisulivei täältä kirjakasojen välistä. Kolmas opiskeluvuosi on iskenyt rankempana kuin olisin voinut kuvitella, mutta onneksi tämä jakso kestää enää pari viikkoa, ja sen jälkeen on muutama eniten pelkäämäni kurssi ohitse. Ja mikä parasta, koen jopa jossain määrin kehittyneeni niiden pelättyjen kurssien aihealueissa, eli on tästä hampaat irvessä itkunaurua vääntämisestä ollut jotain hyötyäkin :D

Opiskelen tässä jaksossa brändinhallintaa, ruotsia ja puheviestintää. Brändinhallinnan kurssia odotin etukäteen tosi kovasti, koska olen tosi kiinnostunut brändimielikuvista ja ylipäätään siitä, miten yrityksen brändiä voidaan kokeilla kontrolloida sisältäpäin ja tietoisesti rakentaa. Ja mihin brändin ominaisuuksiin puolestaan ei voida millään vaikuttaa. Rakennetaan kurssilla brändianalyysi vapaasti valittavasta yrityksestä, ja työparini kanssa valittiin yksi Suomen menestyneimmistä bloggaajista. Oon niin innoissani siitä työstä, kun oma kiinnostus aiheeseen on 150%!


Harmi, ettei ihan tää sama innostuksen taso yletä ruotsiin :D Ruotsissa olen seiskaluokkaa lukuunottamatta ollut aina aika kehno, vaikka kovasti haluaisin osata eikä mulla ole ruotsinkieltä vastaan mitään, mutta tämän kurssin myötä osaan ainakin jo nauraa sille omalle kehnoudelle! Puheviestinnän osalta tulen kirjoittamaan blogissa tämän syksyn myötä lisää, sillä haluan kirjoittaa teille aiheesta esiintymisjännitys.

Vaikka olo on lähes kesälomattoman kesän jälkeen aika vetopois, niin silti suhtaudun tähän viimeiseen kouluvuoteen ainakin vielä tässä vaiheessa kovin kunnianhimoisesti. Vaikka haluan arjessa ja elämässä pyrkiä elämään hetkessä, fantasioin silti vähintään viikoittain siitä hetkestä, kun palautan opparin, ja pisterekisterissä komeilee se 240 pojoa. Koulu on antanut mulle todella paljon, mutta en malta odottaa, että se on ohi ja pääsen täysillä fiilistelemään ja nappaamaan kiinni työelämän mahdollisuuksista! :)

Nyt on kuitenkin vielä vajaa vuosi aikaa nauttia opiskelijastatuksesta, ja onhan mulla vielä paljon kiinnostavia opintoja jäljellä. Muun muassa Johtamisen ja esimiestyön syventävä kurssi, apurahakurssi ja lisää markkinointia.


Hassulta tuntuu joka tapauksessa olla kolmannen vuoden opiskelija. Tuntuu siltä, kuin vasta olisi opinnot aloittanut, tai vasta olisi pääsykokeissa hikoillut. Pääsykokeen eri vaiheistakin on jo 2,5 vuotta aikaa!


nahkatakki Newlook
huivi Zara
hame Esprit
nilkkurit Vaagabond
laukku Esprit

Kuvissa näkyvä huivi on uusi löytö Zarasta viime viikolta! Bongasin sen työkaveriltani, joka taas oli bongannut sen ensin toiselta työkaveriltamme, kunnon tiimihuivi siis :D Väri on uskomattoman kaunis välimuoto beigestä ja puuterista, ja koko aivan massiivinen. Ajattelin parittaa sen muuten kokomustaan asuun samansävyisen laukun kanssa, ja se toikin ihanasti vähän valoa kasvoille.

Onko lukijoiden joukossa opiskelijoita? Mua kiinnostaisi kuulla, että minkä alan! :)

6 kommenttia:

 1. Aika hassua, että samaan aikaan, kun päätän lisäillä sun blogis bloggerin lukulistalle, pärähtää bloglovinista puhelimeen ilmoitus, että joku Katri on alkanut seuraamaan mua ja pienen tarkastelun jälkeen toteen, että se oot ilmeisesti juurikin sinä. :D Miten voikaan olla?! Haha!

  Ite opiskelen tällä hetkellä tosiaan Restonomiks ja jouluun mennessä olis tarkotus valmistua. Ihan uskomatonta, miten nopeesti aika kuluu opiskelujen parissa. Tuntuu ihan siltä, että ihan ku mä olisin vasta alottanut... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, eikä! Minähän se siellä :D Ja joo, ihan käsittämätöntä toi ajan kulu. Sit alkaa epäröimään, että onkohan tässä nyt vuosien aikana edes mitään oppinut..... :D

   Poista
 2. Brändinhallinta on ihan super mielenkiintoinen aihe! Itse opiskelen liiketaloutta ja ajattelin suuntautua markkinointiin ja viestintään, joten tuo on minullekin opintojen puolesta lähellä sydäntä oleva teema johon toivottavasti pääsen syventymään vielä lisää :) Ruotsin suhteen joudun myös valitettavasti komppaamaan sinua. Mulla ei ole mitään periaatteellista ruotsin kieltä vastaan. Haluaisin olla siinä oikeasti hyvä, mutta varsinkin puheen tuottaminen tuntuu tosi haastavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, joo! Mulla kans yksi vaihtoehto oli lähteä liiketalouteen, ja valita samanlainen suuntautuminen kuin sulla. Ja joo, ruotsissa mulla sama ongelma - se puheen tuottaminen on se kaikista vaikein juttu. Onneksi ymmärrän edes himppasen, koska ainakin tuo meidän opettaja puhuu tunneilla vain ja ainoastaan ruotsia :D

   Poista
 3. Hurjasti tsemppiä opintoihin! Mä olen ihan samanlaisessa jumissa ruotsin kanssa, tosin itse pänttään ruotsia ennen kouluun hakemista. Koitan vaan itse motivoida itseäni sillä, että kyllä sitä vielä jossain tarvitsee, viimeistään kun ruotsalaiset pärähtää eteen ja pitäisi saada suu auki ;) Monikielisyys on aina vahvuutta ja siihen kannattaa ehdottomasti pyrkiä, ei sitä tiedä jos vaikka tuleva työnantaja pitää sitä tärkeänä ja saat työpaikan sen perusteella, näinkin oon kuullut käyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia hirveästi kommentista! Joo, siis toi on kyllä hyvä motivaatio, oon itsekin joutunut töissä jo aikaisemmin vastakkain vain ruotsia puhuvan henkilön kanssa. Ja se häpeä omasta osaamattomuudesta on ollut niin suuri, että itsessään motivoi jo p-a-l-j-o-n :D

   Poista