Bali, rakkautemme

28.9.2017

Kyynel nousee silmään, kun katselee kuvia Balilta. Taivas on täynnä Agungin purkautumista ennakoivaa tuhkaa ja pölyä. Tällä hetkellä jo 50 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan, ja voin vain kuvitella, mitä tämä tekee varattomille indonesialaisille ja tietysti myös alueella turismipalveluita pyörittäville paikallisille. Viimeksi kun Agung purkautui, yli 1000 ihmistä kuoli, ja jo tällä hetkellä noille alueelta evakuioiduille ihmisille on ollut vaikeuksia löytää tarpeeksi vettä ja muita perustarpeisiin kuuluvaa. Toivottavasti tällä kertaa ei menetetä ihmishenkiä, vaikka varmasti saari tulee muuten fyysisesti kärsimään.

Balilla on aina mun sydämessä erityinen paikka. Juuso asui siellä puoli vuotta vuosina 2013-2014, josta oltiin ensin 4 kuukautta etäsuhteessa, sitten kuukausi yhdessä, ja vielä viimeinen kuukausi etäsuhteessa. Se tunne, kun vihdoin astelin Denpasarin lentokentän suljetulta alueelta läpi ja toi karvaturri oli siellä mua vastassa, neljän kuukauden jälkeen, oli niin hassu. Juuso oli kasvattanut kunnon viidakkoparran, hiukset oli venähtäneet pituutta ja siihen päälle se oli ruskea kuin kahvipapu.Juuso rakastaa Balia enemmän kuin mitään muuta paikkaa ulkomailla, ja palaisi sinne koska vain riemusta kiljahdellen uudelleen. Siitä tuli hänelle koti, ja hän oppi puhumaan melko sujuvaa indonesiaakin! Välillä hetkellisesti fantasioidaan siitä, että pitäisikö vaan säästää useampi tonni kasaan, ja muuttaa hetkeksi Balille. Vaikka seuraavan kerran, kun vaihtaa asuntoa. Se täytyisi kuitenkin tehdä ennen kuin hankitaan sitoumuksia, kuten esimerkiksi perhettä tai omistusasuntoa, joten on hyvin todennäköistä, että tyydytään tulevaisuudessa vain reissaamaan sinne suunnille. Onneksi reissutkin voi olla pitkiä!


Balin uutisia lukiessa päädyin selaamaan oman Balin reissuni kuvia, ja päätin postata niistä muutamia vielä tämän postauksen kuvitukseksi. Kaikki ystävät, jotka olette tällä hetkellä Balilla - olkaa varovaisia, älkää matkustako lähellekään saaren itäpuolta ja pysykää turvassa. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti